TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Diós medvetalp - Fotókkal
Diós medvetalp - Fotókkal
Recept Diós medvetalp - Fotókkal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   30.10.2016

Diós medvetalp - Fotókkal

Ez a karácsonyi sütemény mindig nagymamámat juttatja eszembe, aki mindig ezzel a finomsággal várt minket az ünnepek alkalmával. Bár sosem értettem, miért is ezt a nevet kapta ez az édesség, elfogadtam, és most már én is elég gyakran sütöm. A diós medvetalp szerencsére mindenki tetszését elnyerte a családban. A formákat nagyitól kaptam, így szerencsére tovább tudom vinni ezt a hagyományt.

Alapanyagok
Hozzávalók:
500 g
rétesliszt
250 g
margarin
1/2 csomag
Dr. Oetker sütőpor
150 g
darált dió
130 g
porcukor
2 db
tojás
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet, sütőport, margarint, porcukrot, darált diót és tojást egy gyúródeszkára halmozzuk, majd előkészítjük a sütőformákat.
  2. A hozzávalókat sima tésztává gyúrjuk, majd 5-10 perce hűtőszekrénybe tesszük. Amíg a tészta pihen, bekapcsoljuk a sütőt és 180 fokra előmelegítjük.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőbő és belenyomjuk a formákba – a tészta legyen egy kicsit a perem alatt, ne vele egy szintben.
  4. A süteményeket 20 percig sütjük. Miután elkészültek, kivesszük a sütőből és porcukorral megszórjuk.

 

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Dorisának

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása