Diós medvetalp - Fotókkal

Ez a karácsonyi sütemény mindig nagymamámat juttatja eszembe, aki mindig ezzel a finomsággal várt minket az ünnepek alkalmával. Bár sosem értettem, miért is ezt a nevet kapta ez az édesség, elfogadtam, és most már én is elég gyakran sütöm. A diós medvetalp szerencsére mindenki tetszését elnyerte a családban. A formákat nagyitól kaptam, így szerencsére tovább tudom vinni ezt a hagyományt.

Hozzáadta:, 30.10.2016
Kategória: Desszertek, Karácsony
Diós medvetalp - Fotókkal

Hozzávalók

Hozzávalók:
500 grétesliszt
250 gmargarin
1/2 csomagDr. Oetker sütőpor
150 gdarált dió
130 gporcukor
2 dbtojás

Elkészítés menete

  1. A lisztet, sütőport, margarint, porcukrot, darált diót és tojást egy gyúródeszkára halmozzuk, majd előkészítjük a sütőformákat.
  2. A hozzávalókat sima tésztává gyúrjuk, majd 5-10 perce hűtőszekrénybe tesszük. Amíg a tészta pihen, bekapcsoljuk a sütőt és 180 fokra előmelegítjük.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőbő és belenyomjuk a formákba – a tészta legyen egy kicsit a perem alatt, ne vele egy szintben.
  4. A süteményeket 20 percig sütjük. Miután elkészültek, kivesszük a sütőből és porcukorral megszórjuk.

 

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Dorisának