Diós méhkas sütés nélkül

Hozzáadta: TopPetra, 4.12.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek, Sütés nélküli desszertek, Méhkas sütemény
Ezek a finom, édes, diós kupacok mindig megörvendeztetik a családot. Szerencsére van otthon méhkas forma, így különösebb probléma nélkül meg tudom formázni ezeket a gyönyörűségeket. A massza elkészítése nagyon könnyű, nagyon egyszerű, a legtöbb időt pedig maga a formázás veszi el. A kész méhkasokat ízlés szerint olvasztott csokoládéba is márthatjuk, de én most ezt a lépést elhagytam. Ha a massza nem akar odatapadni a piskótához, akkor olvasztott csokoládét használhatunk tapasztóanyagnak. Szerző: Triniti
Hozzáadta: TopPetra, 4.12.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek, Sütés nélküli desszertek, Méhkas sütemény
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
- A darált diót, cukrot, porrá zúzott kekszet, likőrt és vaníliaaromát alaposan elkeverjük.
- Fokozatosan beledolgozzuk az olvasztott csokoládéval elkevert vajat. A masszából egy nagyobb cipót formázunk. Ha ez nem megy, mert a tészta túl tömény, akkor olvasztott vajjal javíthatunk még az állagán. A masszát 15 percre hűtőszekrénybe tesszük.