Diós méhkas sütés nélkül

Recept Diós méhkas sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Ezek a finom, édes, diós kupacok mindig megörvendeztetik a családot. Szerencsére van otthon méhkas forma, így különösebb probléma nélkül meg tudom formázni ezeket a gyönyörűségeket. A massza elkészítése nagyon könnyű, nagyon egyszerű, a legtöbb időt pedig maga a formázás veszi el. A kész méhkasokat ízlés szerint olvasztott csokoládéba is márthatjuk, de én most ezt a lépést elhagytam. Ha a massza nem akar odatapadni a piskótához, akkor olvasztott csokoládét használhatunk tapasztóanyagnak. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

200 gdarált dió
60 g keksz
100 gétcsokoládé
125 gporcukor
2 ev. kanállikőr
200 gvaj
dióbél
piskóta
vaníliaaroma

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A darált diót, cukrot, porrá zúzott kekszet, likőrt és vaníliaaromát alaposan elkeverjük.
  2. Fokozatosan beledolgozzuk az olvasztott csokoládéval elkevert vajat. A masszából egy nagyobb cipót formázunk. Ha ez nem megy, mert a tészta túl tömény, akkor olvasztott vajjal javíthatunk még az állagán. A masszát 15 percre hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Előkészítjük a formákat, porcukorral beszórjuk, majd a masszából kis adagokat kiszaggatva belenyomjuk a formába.
  4. A közepére diót teszünk, majd ráhelyezzük a piskótára. Óvatosan eltávolítjuk a formát. A falatkákat csokoládéba is márthatjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás