Diós minitortácska

Ezek a diós minitortácskák igazi falatnyi édes csodák. Én vaníliakrémmel készítettem, és immár már az ünnepek elmaradhatatlan kellége. A diót a sütemény tésztája tartalmazza, amiből tetszés szerinti korongokat készítünk, megsütünk, a vaníliás krémmel összetapasztunk, isteni finom csokoládéval bevonunk, végül egy fél dióval díszítünk. Mi nem tudunk a süteménynek ellenállni, egyszerűen imádjuk a diós minitortácskákat.

Hozzáadta:, 24.11.2016
Kategória: Karácsony, Sütemények, Desszertek
Diós minitortácska

Hozzávalók

Tészta:
250 gbúzafinomliszt
250 gmargarin
200 gporcukor
150 gdarált dió
2 ev. kanálkakaó
1/2 kv. kanálszódabikarbóna
Töltelék:
500 mltej
2 csomagvanília ízű pudingpor
1 csomagvaníliacukor
250 gvaj
1 csészekristálycukor

Elkészítés menete

  1. Tészta:
    A tésztához a hozzávalókat egy tálban alaposan eldolgozzuk. A kész és összeállt tésztát kinyújtjuk, egy szaggatóval a kívánt mintákat kivágjuk, majd a kivágott formákat 180 fokon aranyszínűre sütjük, sütőpapírral kibélelt tepsiben.
  2. A pudingot a szokásos módon elkészítjük: egy kevés tejben elkeverjük a pudingport és a cukrot, a maradék tejet felforraljuk, beleöntjük a cukros-pudingos tejet, végül sűrű pudingot főzünk.
  3. A porcukrot és a vajat habosra verjük, ehhez pedig hozzákeverjük a kihűlt pudingot.
  4. A krémmel tapasztjuk össze a megsült tortaformácskákat, végül az egészet csokoládéöntetbe mártjuk.
  5. A tetejét dióval díszítjük.