TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Diós minitortácska
Diós minitortácska
Recept Diós minitortácska
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   24.11.2016

Diós minitortácska

Ezek a diós minitortácskák igazi falatnyi édes csodák. Én vaníliakrémmel készítettem, és immár már az ünnepek elmaradhatatlan kellége. A diót a sütemény tésztája tartalmazza, amiből tetszés szerinti korongokat készítünk, megsütünk, a vaníliás krémmel összetapasztunk, isteni finom csokoládéval bevonunk, végül egy fél dióval díszítünk. Mi nem tudunk a süteménynek ellenállni, egyszerűen imádjuk a diós minitortácskákat.

Alapanyagok

Tészta:

250 g
búzafinomliszt
250 g
margarin
200 g
porcukor
150 g
darált dió
2 ev. kanál
kakaó
1/2 kv. kanál
szódabikarbóna

Töltelék:

500 ml
tej
2 csomag
vanília ízű pudingpor
1 csomag
vaníliacukor
250 g
vaj
1 csésze
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Tészta:
    A tésztához a hozzávalókat egy tálban alaposan eldolgozzuk. A kész és összeállt tésztát kinyújtjuk, egy szaggatóval a kívánt mintákat kivágjuk, majd a kivágott formákat 180 fokon aranyszínűre sütjük, sütőpapírral kibélelt tepsiben.
  2. A pudingot a szokásos módon elkészítjük: egy kevés tejben elkeverjük a pudingport és a cukrot, a maradék tejet felforraljuk, beleöntjük a cukros-pudingos tejet, végül sűrű pudingot főzünk.
  3. A porcukrot és a vajat habosra verjük, ehhez pedig hozzákeverjük a kihűlt pudingot.
  4. A krémmel tapasztjuk össze a megsült tortaformácskákat, végül az egészet csokoládéöntetbe mártjuk.
  5. A tetejét dióval díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása