Diós-mogyorós rudak citromos tojáshabbal

Recept Diós-mogyorós rudak citromos tojáshabbal
KÜLDÖTT KÉPEK

A karácsony elképzelhetetlen édesség nélkül. Nálunk pedig ilyen édesség ezek a pompás kis mogyorós-diós rudak, amit citromos tojáshabbal tettem még finomabbá. A citromtól a tészta és a hab is igazán kellemes aromát, illatot és ízvilágot kap. A tésztában a csillagánizs, fahéj, dió, kesu, mogyoró és mandula keveréke pedig még finomabbá teszi.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

250 gdarált dió
100 gdarált mogyoró
100 gdarált kesudió
50 gdarált mandula
2 dbtojás
250 gkristálycukor
1 csapott kávéskanálőrölt fahéj
csipet őrölt csillagánizs
1 ev. kanálreszelt citromhéj
1-2 ev. kanálcitromhéj

Citromos öntet:

porcukor
tojásfehérje
citromlé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, cipó alakúra formázzuk, két fólia közé tesszük és vékonyra (3-4 mm) nyújtjuk. A fóliát eltávolítjuk, majd késsel vagy derelyevágóval megformázzuk a kívánt kis formákat, hasábokat, rudakat.
  2. A rudakat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, a tetejére pedig rávisszük a tojáshabos öntetet. Ehhez a tojásfehérjét habbá verjük, majd ízlés szerint adjuk hozzá a porcukrot é a citromlevet. Innentől kezdve már csak kis fokozaton verjük, egészen addig, amíg fényes, sűrű öntetet nem kapunk. A kapott öntetet süteményes zsákba töltjük, ezzel díszítünk.
  3. 140 fokra előmelegített sütőben kb. 16 percig sütjük közben figyeljük. Minden sütő másképp süt, ezért is érdemes néha ránézni.
  4. Kihűtjük, tálaljuk.

Blogom: Sladkosti

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás