TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Diós-mogyorós rudak citromos tojáshabbal
Diós-mogyorós rudak citromos tojáshabbal
Recept Diós-mogyorós rudak citromos tojáshabbal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   22.12.2020

Diós-mogyorós rudak citromos tojáshabbal

A karácsony elképzelhetetlen édesség nélkül. Nálunk pedig ilyen édesség ezek a pompás kis mogyorós-diós rudak, amit citromos tojáshabbal tettem még finomabbá. A citromtól a tészta és a hab is igazán kellemes aromát, illatot és ízvilágot kap. A tésztában a csillagánizs, fahéj, dió, kesu, mogyoró és mandula keveréke pedig még finomabbá teszi.

35 perc
Elkészítés
16 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

250 g
darált dió
100 g
darált mogyoró
100 g
darált kesudió
50 g
darált mandula
2 db
tojás
250 g
kristálycukor
1 csapott kávéskanál
őrölt fahéj
csipet őrölt csillagánizs
1 ev. kanál
reszelt citromhéj
1-2 ev. kanál
citromhéj

Citromos öntet:

porcukor
tojásfehérje
citromlé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, cipó alakúra formázzuk, két fólia közé tesszük és vékonyra (3-4 mm) nyújtjuk. A fóliát eltávolítjuk, majd késsel vagy derelyevágóval megformázzuk a kívánt kis formákat, hasábokat, rudakat.
  2. A rudakat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, a tetejére pedig rávisszük a tojáshabos öntetet. Ehhez a tojásfehérjét habbá verjük, majd ízlés szerint adjuk hozzá a porcukrot é a citromlevet. Innentől kezdve már csak kis fokozaton verjük, egészen addig, amíg fényes, sűrű öntetet nem kapunk. A kapott öntetet süteményes zsákba töltjük, ezzel díszítünk.
  3. 140 fokra előmelegített sütőben kb. 16 percig sütjük közben figyeljük. Minden sütő másképp süt, ezért is érdemes néha ránézni.
  4. Kihűtjük, tálaljuk.

Blogom: Sladkosti

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása