Diós őzgerinc

Kávé mellé tökéletes! Az élmény már a diópirításnál kezdődik, amikor a lágy, diós illat belengi a konyhát. Ilyenkor az ember szíve is meglágyul és a süteménykészítés is még nagyobb örömmé válik. Mindemellett a recept egyszerű, a végeredmény pedig csodálatos! A pirított diót késsel pirítottam, mert szeretem, ha egy-két nagyobb darab is van a csudafinom tésztájában. Szerző: Jaja

Hozzáadta:, 13.5.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Diós őzgerinc

Hozzávalók

3 dbtojás
120 gkristálycukor
2 csomagvaníliacukor
3 ev. kanálrum
120 grétesliszt
60 gdióbél
2 ev. kanálkakaó
60 ml5olaj
70 mltej vagy natúr joghurt
1/2 csomagsütőpor

Elkészítés menete

  1. A dióbelet sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 20 percig sütjük. Miután már megsült és kihűlt, felaprítjuk vagy ledaráljuk, esetleg turmixgéppben por állagúra törjük.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a kemény habba pedig egyenként beledolgozzuk a tojássárgát. Ezután kerül bele a rum, a cukor (kristály és vanília), a kakaóval és sütőporral elkevert liszt, végül a dió és a natúr joghurt.
  3. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt őzgerinc sütőformába tesszük, 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük.
  4. Én joghurttal készítettem, ettől szerintem lágyabb, szaftosabb. Ha nincs kéznél, akkor természetesen a tej is jó.
  5. Porcukorral meghintjük, dióval díszítjük, tálaljuk.