Diós őzgerinc
Kávé mellé tökéletes! Az élmény már a diópirításnál kezdődik, amikor a lágy, diós illat belengi a konyhát. Ilyenkor az ember szíve is meglágyul és a süteménykészítés is még nagyobb örömmé válik. Mindemellett a recept egyszerű, a végeredmény pedig csodálatos! A pirított diót késsel pirítottam, mert szeretem, ha egy-két nagyobb darab is van a csudafinom tésztájában. Szerző: Jaja
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 13.5.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Édes sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
3 dbtojás
120 gkristálycukor
2 csomagvaníliacukor
3 ev. kanálrum
120 grétesliszt
60 gdióbél
2 ev. kanálkakaó
60 ml5olaj
70 mltej vagy natúr joghurt
1/2 csomagsütőpor
- A dióbelet sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 20 percig sütjük. Miután már megsült és kihűlt, felaprítjuk vagy ledaráljuk, esetleg turmixgéppben por állagúra törjük.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a kemény habba pedig egyenként beledolgozzuk a tojássárgát. Ezután kerül bele a rum, a cukor (kristály és vanília), a kakaóval és sütőporral elkevert liszt, végül a dió és a natúr joghurt.
- A tésztát kivajazott és liszttel beszórt őzgerinc sütőformába tesszük, 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük.
- Én joghurttal készítettem, ettől szerintem lágyabb, szaftosabb. Ha nincs kéznél, akkor természetesen a tej is jó.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Jednoduchý oříškový koláček ke kafíčku.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Jednoduchý orieškový koláčik ku kávičke.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Proste orzechowe ciasto do kawki.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS