Diós rúd kókuszreszelékbe forgatva, sütés nélkül

Igai édes falatkák az ünnepekre! Legyen karácsony az az óév búcsúztatója, ez a diós „szalámi”, kókuszreszelékbe forgatva mindig megállja a helyét! Az már csak a ráadás, hogy a finomságot nem kell sütni, csak összeállítjuk a masszát és kész! A kókuszreszelékbe forgatást követően nincs más teendőnk, mint lehűteni, majd ezt követően szépen, gusztusosan felszeletelni. Szerző: Lacusin

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

300 gpiskóta
150 gporcukor
150 gvaj
50 gdurvára vágott dió
50 gdarált dió
2 ev. kanálkakaó
4 ev. kanálbaracklekvár
2 ev. kanálrum

Szükségünk lesz még:

50 gkókuszreszelék

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A piskótát ledaráljuk vagy finomra törjük.
  2. A piskótát a többi hozzávalóval eldolgozzuk egészen addig, amíg „kompakt” masszát nem kapunk.
  3. A kapott masszát elkezdjük formázni. A lényeg, hogy egy hosszú hengert kapjunk.
  4. A kapott, megformázott hengert kókuszreszelékbe forgatjuk.
  5. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután már megkötött, kb. centi vastag szeletekre szeleteljük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás