Diós rudak nagymamán receptje alapján

Diós rudak nagymamán receptje alapján
KÜLDÖTT KÉPEK

Végtelenül egyszerű recept, amivel mindenkit le tudunk venni a lábáról. A diós rudak receptjét nagymamámtól és anyukámtól tanultam, és remélem, gyerekeim is megtanulják elkészíteni. A finom diós rudakat, miután megsültek, csokoládéba mártjuk és kedvenc töltelékünkkel megtöltjük. Érdemes kipróbálni a vajas-karamellás krémet, egyszerűen mesés! Csak el kell dolgozni a vajat és a karamellás sűrített tejet, és elkészült a töltelék. Szerző: Petra H.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

400 gbúzafinomliszt
100 gporcukor
100 gdarált dió
1 kv. kanálkakaó
1 dbtojás
250 gmargarin

Öntet:

100 gfőzőcsokoládé
50 gmargarin

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztet átszitáljuk, rászórjuk a munkafelületre, hozzáadjuk a porcukrot, a darált diót és a kakaót. A közepére mélyedést készítünk, beleütjük a tojást és a kis kockákra vágott margarint.
  2. Kézzel tészta állagúra dolgozzuk, vékonyra nyújtjuk, téglalap alakúra vágjuk, majd a kis tésztalapokat felcsavarjuk a sütőformára.
  3. A hengerre felcsavart tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 180 fokon 10 percig sütjük. A sütési idő függ a tészta vastagságától és a henger méretétől is.
  4. Miután megsült, még melegében eltávolítjuk a hengereket. Ha már hideg, sokkal nehezebb kihúzni.
  5. A két végét belemártogatjuk a csokiöntetbe, majd a rolókat megtöltjük, pl. vajas-karamellás krémmel.%1

Forrás: mamincinyrecepty

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás