Diós rudak sütés nélkül

Pompás kis krémes falatkák, amit a fehér és étcsokoládé változatos felhasználásával tehetünk még vonzóbbá. Mi nagyon szeretjük a diós rudakat, és nagy-nagy előnye, hogy sütni se kell. A tésztát előző nap elkészítem, a formára felcsavarom, majd egy éjszakán át szárítom. Másnap a rudakat étcsokis szószba mártom, és fehér csokoládéval díszítem. Miután a csokoládé megdermedt, a rudakat megtöltöm. Jó étvágyat!

Hozzáadta:, 13.12.2017
Kategória: Desszertek, Sütés nélküli receptek
Diós rudak sütés nélkül

Hozzávalók

Alap:
75 gdarált dió
75 gporcukor
75 gdarált piskóta
1 dbtojás
1 ev. kanálkakaó
csokoládé díszítéshez
Krém:
200 mlhabtejszín
1 csomaghabfixáló
2 ev. kanálporcukor

Elkészítés menete

  1. Ebből a mennyiségből kb. 20 darab diós rúd készül el, de persze attól is függ, mekkora rudakat is formázunk, meg attól is, mekkorára nyújtjuk a tésztát.
  2. A diót, porcukrot és a darált piskótát elkeverjük, hozzáadjuk a tojást, a kakaót, majd az egészet jó alaposan elkeverjük. Ha valaki nem szeretne nyers tojást adni a tésztához, akkor mézzel is helyettesítheti (persze ilyenkor a porcukor mennyiségét nem árt csökkenteni). A masszából golyót formázunk, amit fóliára tesszünk és kb. fél cm vastagságúra nyújtunk.
  3. A tésztát a képen látható módon a roló sütő hosszát figyelembe véve felvágjuk.%1%2
  4. A tésztaadagokat felcsavarjuk, majd egy éjszakán át szárítjuk. Én tojást használtam, és egy éjszakára kint hagytam a konyhaasztalon.%3
  5. A rudakat csokoládéba mártjuk, majd megvárjuk, míg megköt
  6. A krém hozzávalóit alaposan elkeverjük, ezzel töltjük a rudakat.
  7. Hideg helyen tároljuk.