TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Diós süti ahogy mamám készíti
Diós süti ahogy mamám készíti
Recept Diós süti ahogy mamám készíti
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A régi recepteket azért szeretem, mert nagyon jól beváltak az évek során, és nem kell rajtuk változtatni. Ez a helyzet a diós sütivel is, ahogy mamám készíti. Amióta az eszemet tudom, emlékszem a süteményre, és arra is, mama milyen nagy szeretettel készítette el nekünk. Vasárnapi ebéd előtt a leves már fortyogott, a főétel majdnem kész volt, és mama olyankor már csak pihentette az édességet, régen elkészült vele. Úgy tudta időzíteni, hogy mire befejeztük a fő fogásokat, pont tökéletes lett a diós sütemény. Azóta én is megtanultam a receptet és készítem a családnak.

Babu27    ·   9.2.2017

Diós süti ahogy mamám készíti

A régi recepteket azért szeretem, mert nagyon jól beváltak az évek során, és nem kell rajtuk változtatni. Ez a helyzet a diós sütivel is, ahogy mamám készíti. Amióta az eszemet tudom, emlékszem a süteményre, és arra is, mama milyen nagy szeretettel készítette el nekünk. Vasárnapi ebéd előtt a leves már fortyogott, a főétel majdnem kész volt, és mama olyankor már csak pihentette az édességet, régen elkészült vele. Úgy tudta időzíteni, hogy mire befejeztük a fő fogásokat, pont tökéletes lett a diós sütemény. Azóta én is megtanultam a receptet és készítem a családnak.

Alapanyagok

Tészta:

160 g
vaj
160 g
kristálycukor
4 db
tojás sárgája
100 g
darált dió
5 db
tojás fehérjéje
1 ev. kanál
rétesliszt
1 csomag
vaníliacukor
100 g
reszelt étcsokoládé

Öntet:

150 g
étcsokoládé
100 g
vaj
1 ev. kanál
meleg víz
3 ev. kanál
kristálycukor
80 g
vaj
1 db
tojás sárgája
egész dió a díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Egy 32x20 cm-es tepsit előkészítünk, az alját vajjal kikenjük és zsemlemorzsával beszórjuk. A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
  2. A cukrot a vajjal és tojások sárgájával habosra verjük, majd hozzáadjuk a darált diót, a reszelt csokoládét, a vaníliacukrot és a lisztet. Végül óvatosan belekeverjük a habbá vert tojásfehérjét.
  3. A tésztát beleöntjük a tepsibe és kb. 30 percig sütjük.
  4. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat (100 g), a langyos vizet és a cukrot. Ezután belekeverjük a tojás sárgáját és a maradék vajat (80 g). A keveréket gőz fölött addig verjük, amíg lágy, sima krémet nem kapunk. Ez kerül a megsült és kihűlt süti tetejére. A süteményt dióval díszítjük.
  5. A süteményt legalább 2 órára félretesszük pihenni, és csak ezután vágjuk fel.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása