TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Diós süti pudingos krémmel, liszt nélkül
Diós süti pudingos krémmel, liszt nélkül
Recept Diós süti pudingos krémmel, liszt nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ízletes, könnyen elkészíthető desszert. A diós alap liszt nélkül készül, a cukormentes lekvár és puding pedig tökéletes egybeleget alkot.

TopPetra TopPetra    ·   10.4.2022

Diós süti pudingos krémmel, liszt nélkül

Ízletes, könnyen elkészíthető desszert. A diós alap liszt nélkül készül, a cukormentes lekvár és puding pedig tökéletes egybeleget alkot.

40 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Alap

6 db
tojás
40 g
nádcukor
20 g
vaníliacukor
120 g
darált dió
20 g
vaníliás fehérjepor
1 kávéskanál
sütőpor

Töltelék

1 csomag
vanília ízű pudingpor
400 ml
tej
20 g
fehérjepor
200 g
natúr krémsajt
kb. 230 g
apple-mango cukormentes lekvár (allnutrition)
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
  1. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük. A tojássárgát a cukorral és vaníliacukorral habosra verjük, beledolgozzuk a diót, fehérjeport, sütőport, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből készített habot.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt és kókuszolajjal megkent tepsibe tesszük, 180 fokos sütőben 10 percig sütjük.
  3. Miután megsült, a sütőpapírt lehúzzuk, a tésztát kihűtjük, 4 egyenlő téglalapra vágjuk.
  4. A tejből és pudingporból sűrű pudingot főzünk, kihűtjük. A krémsajtot a fehérjeporral elkeverjük, majd kanalanként a pudingot is beledolgozzuk.
  5. Az első tésztalapot megkenjük a krémmel, lefedjük a második lappal. Erre is krém kerül, a krémre kb. 100 g cukormentes almás-mangós lekvár. Lefedjük a harmadik tésztalappal, rákenjük a krémet, lefedjük a negyedik tésztalappal. Az utolsó tésztalap tetejére kerül a maradék lekvár, hűtőbe tesszük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása