Diós szelet ahogy Klára készíti

Ez egy rendkívül egyszerű sütemény, lényegében diós szelet habkönnyű krémmel. Egy barátnőmtől tanultam, ezért a név. Kiváló vendégváró, édes kényeztetés. Íme a diós szelet ahogy Klára készíti, és ahogy én és a család is szereti.

Hozzáadta:admin, 5.10.2016
Kategória: Desszertek
Diós szelet ahogy Klára készíti

Hozzávalók

Tésztához:
350 grétesliszt
20 gélesztő
4 kv. kanáltej
3 dbtojás sárgája
250 gvaj
Diós réteghez:
300 gvaj
250 mltej
250 gdarált dió
250 gporcukor
Tetejére:
6 dbtojás fehérje
6 ev. kanálkristálycukor

Elkészítés menete

  1. A tésztához a hozzávalókat egy tálba tesszük és alaposan összekeverjük. Én konyhai robotgépet használtam. Az elkészült tésztát két részre osztjuk. Fontos, hogy az élesztőt először morzsoljuk bele a tejbe, keverjük el, és úgy öntsük hozzá a többi összetevőhőz.
  2. A vajat, tejet, diót és porcukrot habosra verjük. Az két tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, rátesszük az egyik tésztát, erre kerül a diós réteg, majd a másik tésztalappal lefedjük. A tepsit konyharuhával letakarjuk és 1 órát pihentetjük.
  3. A tepsit egy 180 fokra előmelegített sütőben tesszük, a tésztát pedig 40 perc alatt készre sütjük. Ha már a tészta szépen barnul, akkor a tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, és fokozatosan hozzákeverjük a 6 evőkanál kristálycukrot. A süteményt kivesszük a sütőből, a tetejére rakjuk a tojáshabot és megszórjuk a darált dióval.
  4. Visszatesszük a sütőbe, a hőmérsékletet levesszük 150 fokra és további 20 percet sütjük.
  5. A süteményt felszeleteljük és már tálalhatjuk is :)