Diós szelet ahogy Klára készíti
Ez egy rendkívül egyszerű sütemény, lényegében diós szelet habkönnyű krémmel. Egy barátnőmtől tanultam, ezért a név. Kiváló vendégváró, édes kényeztetés. Íme a diós szelet ahogy Klára készíti, és ahogy én és a család is szereti.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 5.10.2016
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tésztához:
350 grétesliszt
20 gélesztő
4 kv. kanáltej
3 dbtojás sárgája
250 gvaj
Diós réteghez:
300 gvaj
250 mltej
250 gdarált dió
250 gporcukor
Tetejére:
6 dbtojás fehérje
6 ev. kanálkristálycukor
- A tepsit egy 180 fokra előmelegített sütőben tesszük, a tésztát pedig 40 perc alatt készre sütjük. Ha már a tészta szépen barnul, akkor a tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, és fokozatosan hozzákeverjük a 6 evőkanál kristálycukrot. A süteményt kivesszük a sütőből, a tetejére rakjuk a tojáshabot és megszórjuk a darált dióval.
- Visszatesszük a sütőbe, a hőmérsékletet levesszük 150 fokra és további 20 percet sütjük.
- A süteményt felszeleteljük és már tálalhatjuk is :)
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS