Diós szelet sárgabarackkal

Sajnos a friss sárgabarack nem áll egész évben rendelkezésünkre, szerencsére azonban elég jó minőségű és ízű sárgabarack konzervek kaphatóak a boltokban, nyáron pedig mindig készítek pár üveg kompótot. Az egyik kedvenc sárgabarackos süteményem a diós szelet sárgabarackkal. A dió és ez az édes gyümölcs szerintem pompásan kiegészítik egymást, a tésztájában lévő kakaó és fahéj pedig még különlegesebbé teszi.

Hozzáadta:, 4.12.2016
Kategória: Desszertek
Diós szelet sárgabarackkal

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
250 gvaj
200 gkristálycukor
4 dbtojás
250 grétesliszt
2 csomagsütőpor
2 ev. kanálkakaó
1 marékdió
1 kgsárgabarack
1 ev. kanálkristálycukor
1 kv. kanálőrölt fahéj
100 mltejföl

Elkészítés menete

  1. A vajat a kristálycukorral habosra verjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Hozzáadjuk a tejfölt, majd folyamatos kevergetés mellett a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. Végük belekeverjük az apróra vágott diót és alaposan elkeverjük.
  2. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt, 28 x 34 cm-es tepsibe tesszük, elegyengetjük, a tetejét pedig sűrűn megrakjuk a félbe vágott sárgabarackkal. Megszórjuk az evőkanál cukor és kiskanál fahéj keverékével. A barackokat a domború felükkel felfelé rakjuk a tésztára, majd a süteményt 170 fokon 20 percig sütjük.
  3. A kész süteményt porcukorral megszórjuk, felvágjuk és tálaljuk. Jó étvágyat!