Diós szívek tojáskrémes öntettel

Kiváló diós szívek tojáskrémes öntettel. A süteményszívek tésztája finom, lágy, omlós, és főleg diós, amire egy újabb réteg diós töltelék kerül megbolondítva egy kis rummal, végezetül ez van lefedve egy újabb, díszes tojáskrémes diós szív alakú süteménnyel. Én karácsonykor csokoládéöntettel és ehető díszekkel is szívesen díszítem a kész sütiket, amit a család mindig nagyon értékeli.

Hozzáadta:Alexa96, 15.12.2016
Kategória: Karácsony, Sütemények
Diós szívek tojáskrémes öntettel

Hozzávalók

Diós tészta:
300 gbúzafinomliszt
100 gporcukor
120 gdarált dió
240 gvaj
Tojáskrémes öntet:
4 dbtojás sárgája
150 gporcukor
1 ev. kanálrum
pár csepp citromlé
Töltelék:
440 gbaracklekvár
100 gdarált dió
1-2 ev. kanálrum

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, alaposan eldolgozzuk, és cipó alakúra formázzuk. A tésztát fóliába csomagoljuk és legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Én például a tésztát este készítettem el, és másnap fejeztem be a süteményt.
  2. A tésztát 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk belőle a szíveket. A sütiket 180 fokra előmelegített sütőben 8 percig sütjük, sütőpapírral kibélelt tepsiben. Ezután kivesszük őket a sütőből és megvárjuk, míg lehűl.
  3. A szívek felét megkenjük a töltelékkel, a másik felét pedig meglocsoljuk a tojáskrémes öntettel. Megvárjuk, míg az öntet megköt, majd a két szívet összetapasztjuk.
  4. Töltelék: a hozzávalókat alaposan elkeverjük. Ha a lekvár túl sűrű, akkor evőkanalanként rummal tudjuk hígítani a tölteléket. Ha viszont túl híg, akkor adjunk hozzá még darált diót.
  5. Öntet: a tojások sárgáját a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a rumot és a citromlevet. A citromlevet kis adagonként adjuk hozzá. A sima öntetettel meglocsoljuk a süteményt és megvárjuk, míg megköt.

 

          Blogom:

Adkas