TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Diós szívek tojáskrémes öntettel
Diós szívek tojáskrémes öntettel
Recept Diós szívek tojáskrémes öntettel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Kiváló diós szívek tojáskrémes öntettel. A süteményszívek tésztája finom, lágy, omlós, és főleg diós, amire egy újabb réteg diós töltelék kerül megbolondítva egy kis rummal, végezetül ez van lefedve egy újabb, díszes tojáskrémes diós szív alakú süteménnyel. Én karácsonykor csokoládéöntettel és ehető díszekkel is szívesen díszítem a kész sütiket, amit a család mindig nagyon értékeli.

Alexa96    ·   15.12.2016

Diós szívek tojáskrémes öntettel

Kiváló diós szívek tojáskrémes öntettel. A süteményszívek tésztája finom, lágy, omlós, és főleg diós, amire egy újabb réteg diós töltelék kerül megbolondítva egy kis rummal, végezetül ez van lefedve egy újabb, díszes tojáskrémes diós szív alakú süteménnyel. Én karácsonykor csokoládéöntettel és ehető díszekkel is szívesen díszítem a kész sütiket, amit a család mindig nagyon értékeli.

Alapanyagok

Diós tészta:

300 g
búzafinomliszt
100 g
porcukor
120 g
darált dió
240 g
vaj

Tojáskrémes öntet:

4 db
tojás sárgája
150 g
porcukor
1 ev. kanál
rum
pár csepp citromlé

Töltelék:

440 g
baracklekvár
100 g
darált dió
1-2 ev. kanál
rum
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, alaposan eldolgozzuk, és cipó alakúra formázzuk. A tésztát fóliába csomagoljuk és legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Én például a tésztát este készítettem el, és másnap fejeztem be a süteményt.
  2. A tésztát 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk belőle a szíveket. A sütiket 180 fokra előmelegített sütőben 8 percig sütjük, sütőpapírral kibélelt tepsiben. Ezután kivesszük őket a sütőből és megvárjuk, míg lehűl.
  3. A szívek felét megkenjük a töltelékkel, a másik felét pedig meglocsoljuk a tojáskrémes öntettel. Megvárjuk, míg az öntet megköt, majd a két szívet összetapasztjuk.
  4. Töltelék: a hozzávalókat alaposan elkeverjük. Ha a lekvár túl sűrű, akkor evőkanalanként rummal tudjuk hígítani a tölteléket. Ha viszont túl híg, akkor adjunk hozzá még darált diót.
  5. Öntet: a tojások sárgáját a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a rumot és a citromlevet. A citromlevet kis adagonként adjuk hozzá. A sima öntetettel meglocsoljuk a süteményt és megvárjuk, míg megköt.

 

          Blogom:

Adkas

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása