Diós tekercs másképp
A kelt tésztából készült finomságok verhetetlenek! Főleg akkor, ha azok jóféle töltelékkel vannak megtöltve! A diós tekercs másképp tökéletesen megfelel ennek e a feltételnek, ráadásul egy neten látott ötlet alapján készítettem el. A tekercset bevagdostam, a szeleteket kihajtogattam, majd így tettem be a sütőbe. Ebből a mennyiségből 3 db nagy tekercs keletkezett, de az édesszájú családom még így is gyorsan eltüntette. Szerző: Milka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 8.11.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Tekercsek, roládok
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
1 kgrétesliszt
7 ev. kanálkristálycukor
1 dbélesztő
csipet só
6,5 dltej
1,5 dlolaj
Töltelék:
3 bögredarált dió
2 bögrekristálycukor
citrom héja reszelve
olaj
Kenéshez:
2 dbtojás
- A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy kanál cukrot, egy kanál lisztet, elkeverjük, megvárjuk, míg felfut, majd elkeverjük a többi hozzávalóval. Sima állagú tésztává dolgozzuk, letakarjuk, 60 percig kelesztjük.
- A tésztatekercseket ollóval bevagdossuk, kb, 2 cm távolságra egymástól. Vigyázzunk arra, hogy a tekercset ne vágjuk teljesen szét, az alján a tészta maradjon sértetlen! A szeleteket kifordítjuk, felváltva jobbra és balra. Még pár percig pihentetjük, felvert tojással megkenjük és 170 fokon 15 percig sütjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS