Diós tekercs másképp

A kelt tésztából készült finomságok verhetetlenek! Főleg akkor, ha azok jóféle töltelékkel vannak megtöltve! A diós tekercs másképp tökéletesen megfelel ennek e a feltételnek, ráadásul egy neten látott ötlet alapján készítettem el. A tekercset bevagdostam, a szeleteket kihajtogattam, majd így tettem be a sütőbe. Ebből a mennyiségből 3 db nagy tekercs keletkezett, de az édesszájú családom még így is gyorsan eltüntette. Szerző: Milka

Hozzáadta:, 8.11.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Tekercsek, roládok
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Diós tekercs másképp

Hozzávalók

Tészta:
1 kgrétesliszt
7 ev. kanálkristálycukor
1 dbélesztő
csipet só
6,5 dltej
1,5 dlolaj
Töltelék:
3 bögredarált dió
2 bögrekristálycukor
citrom héja reszelve
olaj
Kenéshez:
2 dbtojás

Elkészítés menete

  1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy kanál cukrot, egy kanál lisztet, elkeverjük, megvárjuk, míg felfut, majd elkeverjük a többi hozzávalóval. Sima állagú tésztává dolgozzuk, letakarjuk, 60 percig kelesztjük.
  2. Ezután a tésztát 3 részre osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk, olajjal megkenjük, megtöltjük a töltelékkel és felcsavarjuk.
  3. A tésztatekercseket ollóval bevagdossuk, kb, 2 cm távolságra egymástól. Vigyázzunk arra, hogy a tekercset ne vágjuk teljesen szét, az alján a tészta maradjon sértetlen! A szeleteket kifordítjuk, felváltva jobbra és balra. Még pár percig pihentetjük, felvert tojással megkenjük és 170 fokon 15 percig sütjük.
  4. Így készítjük el mindhárom tekercset.
  5. A töltelékhez a darált diót, cukrot és a citrom reszelt héját elkeverjük. Ezt a tölteléket szórjuk rá az olajjal megkent tésztalapokra.