TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Tekercsek, roládok Diós tekercs másképp
Diós tekercs másképp
Recept Diós tekercs másképp
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   8.11.2018

Diós tekercs másképp

A kelt tésztából készült finomságok verhetetlenek! Főleg akkor, ha azok jóféle töltelékkel vannak megtöltve! A diós tekercs másképp tökéletesen megfelel ennek e a feltételnek, ráadásul egy neten látott ötlet alapján készítettem el. A tekercset bevagdostam, a szeleteket kihajtogattam, majd így tettem be a sütőbe. Ebből a mennyiségből 3 db nagy tekercs keletkezett, de az édesszájú családom még így is gyorsan eltüntette. Szerző: Milka

100 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

1 kg
rétesliszt
7 ev. kanál
kristálycukor
1 db
élesztő
csipet só
6,5 dl
tej
1,5 dl
olaj

Töltelék:

3 bögre
darált dió
2 bögre
kristálycukor
citrom héja reszelve
olaj

Kenéshez:

2 db
tojás
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy kanál cukrot, egy kanál lisztet, elkeverjük, megvárjuk, míg felfut, majd elkeverjük a többi hozzávalóval. Sima állagú tésztává dolgozzuk, letakarjuk, 60 percig kelesztjük.
  2. Ezután a tésztát 3 részre osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk, olajjal megkenjük, megtöltjük a töltelékkel és felcsavarjuk.
  3. A tésztatekercseket ollóval bevagdossuk, kb, 2 cm távolságra egymástól. Vigyázzunk arra, hogy a tekercset ne vágjuk teljesen szét, az alján a tészta maradjon sértetlen! A szeleteket kifordítjuk, felváltva jobbra és balra. Még pár percig pihentetjük, felvert tojással megkenjük és 170 fokon 15 percig sütjük.
  4. Így készítjük el mindhárom tekercset.
  5. A töltelékhez a darált diót, cukrot és a citrom reszelt héját elkeverjük. Ezt a tölteléket szórjuk rá az olajjal megkent tésztalapokra.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása