Diós tekercs

Recept Diós tekercs
KÜLDÖTT KÉPEK

A diós tekercs hálás recept. Ebben a verzióban még liszt sincs, akár diétába is beilleszthető. A banán és csoki párosítása pedig garantálja a sikert.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta

100 gdarált dió
5 dbtojás
70 gnádcukor

Krém

250 glágy túró
80 mlhabtejszín
80 gétcsokoládé
1 dbbanán

Öntet

20 gétcsoki
Pár csepp tej

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojássárgát a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a diót, a habbá vert tojásfehérjét pedig beleforgatjuk.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt kibélelt és még vékony réteg olajjal is bekenet tepsibe tesszük. 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
  3. A megsült tésztát kivesszük a sütőből, kendőre tesszük, felcsavarjuk, kihűtjük.
  4. A habtejszínt habbá verjük. A banánt villával szétnyomkodjuk és elkeverjük a túróval. A csokit felolvasztjuk. Az olvasztott csokit kanalanként keverjük bele a túrós-banános krémbe, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk.
  5. A krémet rákenjük a kihűlt és kiterített tésztalapra. Egy kevés krémet azért félreteszünk, ezzel fokunk díszíteni. A tésztát a krémmel felcsavarjuk.
  6. Az öntethez a csokit pár evőkanál tejjel felolvasztjuk.
  7. A csokival locsoljuk meg a tekercs tetejét, darált dióval és krémmel díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás