TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Diós tortácskák
Diós tortácskák
Recept Diós tortácskák
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   29.5.2022

Diós tortácskák

A diós tortácskákat párizsi krémmel készítem, ettől lesz annyira ellenállhatatlan, ennyire finom. A csoki és dió természetesen elengedhetetlen.

25 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Korpusz:

1 db
tojás
100 g
dió
15 g
búzafinomliszt
100 g
porcukor
csipet

Krém:

3 db
tojássárga
100 g
kristálycukor
100 g
étcsokoládé
35 g
víz
150 g
vaj
25 g
kakaó

Öntet:

100 g
étcsokoládé
1 evőkanál
kókuszolaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A darált diót, lisztet, cukrot, sót és tojást alaposan elkeverjük. Ha a massza túl híg, akkor adhatunk még hozzá darált diót.
  2. A kapott masszát süteményes zsákba töltjük, majd a kb. 2 cm átmérőjű kis korognokat megformázzuk a tepsiben, egymás közt kellő távolságot hagyva. 160 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. Kihűtjük.
  3. A cukrot és vizet gőzfürdő felett kezdjük el kevergetni – akkor jó, amikor a cukor más teljesen feloldódott. Ezt a nagy buborékokról fogjuk felismerni.
  4. Ezután adjuk hozzá a tojássárgát és addig verjük, amíg világos habot nem kapunk. A vajat kockára vágjuk, hozzáadjuk, a kakaót is rászórjuk, majd belecsorgatjuk a felolvasztott csokoládét. Jó alaposan kikeverjük.
  5. A sima krémet süteményes zsákba töltjük, ezzel visszük fel a krémet a diós korongokra.
  6. A csokit az olajjal gőzfürdő felett felolvasztjuk, a tortácskákat ebbe mártjuk bele.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása