Diós tortácskák

Recept Diós tortácskák
KÜLDÖTT KÉPEK

A diós tortácskákat párizsi krémmel készítem, ettől lesz annyira ellenállhatatlan, ennyire finom. A csoki és dió természetesen elengedhetetlen.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Korpusz:

1 dbtojás
100 gdió
15 gbúzafinomliszt
100 gporcukor
csipet

Krém:

3 dbtojássárga
100 gkristálycukor
100 gétcsokoládé
35 gvíz
150 gvaj
25 gkakaó

Öntet:

100 gétcsokoládé
1 evőkanálkókuszolaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A darált diót, lisztet, cukrot, sót és tojást alaposan elkeverjük. Ha a massza túl híg, akkor adhatunk még hozzá darált diót.
  2. A kapott masszát süteményes zsákba töltjük, majd a kb. 2 cm átmérőjű kis korognokat megformázzuk a tepsiben, egymás közt kellő távolságot hagyva. 160 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. Kihűtjük.
  3. A cukrot és vizet gőzfürdő felett kezdjük el kevergetni – akkor jó, amikor a cukor más teljesen feloldódott. Ezt a nagy buborékokról fogjuk felismerni.
  4. Ezután adjuk hozzá a tojássárgát és addig verjük, amíg világos habot nem kapunk. A vajat kockára vágjuk, hozzáadjuk, a kakaót is rászórjuk, majd belecsorgatjuk a felolvasztott csokoládét. Jó alaposan kikeverjük.
  5. A sima krémet süteményes zsákba töltjük, ezzel visszük fel a krémet a diós korongokra.
  6. A csokit az olajjal gőzfürdő felett felolvasztjuk, a tortácskákat ebbe mártjuk bele.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás