Diós-túrós szelet nagymamáink konyhájából

Recept Diós-túrós szelet nagymamáink konyhájából
KÜLDÖTT KÉPEK

Bár régen voltam gyerek és kisunoka, de mindig örömmel és szeretettel gondolok vissza erre az időszakra. Nagymamám készítette rendszeresen a diós-túrós szeletet, és nem csoda, hogy a süti hallatán mindig a nyári vakáció jut az eszembe. A süti finom, a túrós tölteléknek köszönhetően szaftos, a tojáshabos réteg pedig ellenállhatatlan. Néha a túrós tölteléket még egy kis mazsolával is megbolondítom, de mivel az egyik gyerek nem szereti, így ettől el szoktam tekinteni. Remélem, a diós-túrós szeletet nagymamáink konyhájából gyerekeim is majd előszeretettel készítik, és majd én is ezzel várhatom az unokákat.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

250 grétesliszt
250 gdarált dió
250 gporcukor
200 gvaj
1 dbtojás
1/2 csomagsütőpor

Töltelék:

1 kgtúró
150 gporcukor
2 dbvaníliacukor
4 dbtojás sárgája

Tojáshab:

4 dbtojásfehérje
100 gkristálycukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóiból tapadásmentes tésztát gyúrunk, majd a tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk.
  2. A tésztát vajjal kikent és liszttel beszórt tepsibe tesszük.
  3. A túróból, tojások sárgájából, porcukorból és vaníliacukorból elkészítjük a tölteléket (ízlés szerint a töltelék még ízesíthető cukorral vagy vaníliacukorral).
  4. A tölteléket egyenletesen rákenjük a tepsiben lévő tésztára.
  5. 30 percig 170 fokon sütjük.
  6. A tojásfehérjéből és cukorból kemény habot verünk, amit rákenünk az enyhén megsült túró töltelékre. Visszatesszük a sütőbe és megvárjuk, míg a tojáshab kissé megbarnul. Kihűtjük, felszeleteljük és tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás