Diós-túrós tekercs

Kilenc év alatt ez a mostani a második olyan hétvége, amikor kisfiam nélkül vagyok, kicsi fiam pedig anyuka nélkül. Nehéz elképzelni, de a valóság az, hogy ilyenkor az anyukák hirtelen nem is tudják, mit kezdjenek azzal a rengeteg idejükkel, mit kezdjenek a kezükkel, gondolataikkal, izguljanak, ünnepeljenek vagy szomorkodjanak… Úgyhogy sütöttem valami finomat, egy egyszerű kis tekercset, az elfogyasztását pedig egy jó filmet nézve, feltett lábbal tervezem… végre! Szerző: Danka

Hozzáadta:, 9.10.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Tekercsek, roládok, Túrós édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Diós-túrós tekercs

Hozzávalók

8 dbtojásfehérje (kb. 250g)
csipet só
170 gkristálycukor
70 gfinomliszt
70 gdarált dió
porcukor a tetejére
Ezen felül kell még:
2 zacskóinstant tejszínhab
200 mlhideg tej
250 gpuha, krémes túró

Elkészítés menete

  1. Töltelék: Egy magasabb edénybe nagyon hideg tejet öntök, beleszórom a két zacskónyi instant tejszínhab-port, jól felverem kézi elektromos habverővel, majd a végén hozzákeverem a túrót.
  2. A tojásfehérjét a csipet sóval kézi elektromos habverővel rendkívül sűrű habbá verem, fokozatosan adagolom hozzá a cukrot, majd a végén már csak laza mozdulatokkal forgatom bele a diós lisztet. Nagy tepsire kenem a tésztát, amelyet előzőleg sütőpapírral béleltem ki, sőt, ki is vajaztam. Gazdagon megszórom porcukorral és 10 percig sütöm 180 fokon.
  3. Ezt követően a papírnál fogva áthúzom a konyhapultra, és még melegen feltekerem, és hagyom kihűlni.
  4. Ha kihűlt, óvatosan kitekerem, megkenem a töltelékkel, majd visszatekerem, ennél a mozdulatsornál vesszük le a sütőpapírt is. Hűtőben hagyom megdermedni.