TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Diószelet vaníliás-csokoládés krémmel
Diószelet vaníliás-csokoládés krémmel
Recept Diószelet vaníliás-csokoládés krémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A diós tészta önmagában nagyon finom, nem beszélve arról, amikor ellenállhatatlan vaníliás és csokoládés krémmel van rétegezve. Ezért is annyira finom és a család körében rendkívül közkedvelt a diószelet vaníliás-csokoládés krémmel. Szerencsére az elkészítése is egyszerű. A tésztát megsütjük, a krémeket elkészítjük, rétegezzük, csokoládéval megszórjuk, és már kész is.

Babu27    ·   4.7.2018

Diószelet vaníliás-csokoládés krémmel

A diós tészta önmagában nagyon finom, nem beszélve arról, amikor ellenállhatatlan vaníliás és csokoládés krémmel van rétegezve. Ezért is annyira finom és a család körében rendkívül közkedvelt a diószelet vaníliás-csokoládés krémmel. Szerencsére az elkészítése is egyszerű. A tésztát megsütjük, a krémeket elkészítjük, rétegezzük, csokoládéval megszórjuk, és már kész is.

Alapanyagok

Tészta:

7 db
tojásfehérje
200 g
kristálycukor
150 g
darált dió
4 ev. kanál
rétesliszt
1 csomag
sütőpor

Vaníliakrém:

7 db
tojás sárgája
2 csomag
vanília ízű pudingpor
600 ml
tej
1 ev. kanál
búzafinomliszt
200 g
vaj
200 g
porcukor

Továbbá szükségünk lesz:

250 g
háztartási keksz
100 ml
rum
100 g
étcsokoládé
50 g
étcsokoládé a díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1.  A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a cukrot. Ha a cukros tojáshab elkészült, belekeverjük a sütőporral és darált dióval elkevert lisztet.
  2. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd 160 fokon aranyszínűre sütjük. Én 30x35 cm-es tepsit használtam.
  3. A krémhez 300 ml tejet egy edénybe öntünk, belekeverjük a tojások sárgáját, a pudingport, a lisztet és csomómentesre keverjük. A maradék tejet egy edénybe tesszük és felforraljuk. Ezután hozzáöntjük a tojásos-pudingos tejet és sűrű pudingot főzünk. A pudingot kihűtjük.
  4. A vajat a cukorral habosra verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a hideg pudingba.
  5. A vaníliakrémet két részre osztjuk. Az egyik felét rávisszük a tésztára, elegyengetjük, majd erre a krémre kerül egy réteg rumba mártogatott keksz.
  6. A krém másik feléhez hozzákeverjük a gőzfürdő felett felolvasztott 100 g csokoládét. Ez kerül a kekszes rétegre, majd szépen elegyengetjük.
  7. A sütemény tetejét reszelt csokoládéval díszítjük, majd pár órára hűtőszekrénybe tesszük. Felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása