Diószelet vaníliás-csokoládés krémmel

A diós tészta önmagában nagyon finom, nem beszélve arról, amikor ellenállhatatlan vaníliás és csokoládés krémmel van rétegezve. Ezért is annyira finom és a család körében rendkívül közkedvelt a diószelet vaníliás-csokoládés krémmel. Szerencsére az elkészítése is egyszerű. A tésztát megsütjük, a krémeket elkészítjük, rétegezzük, csokoládéval megszórjuk, és már kész is.

Hozzáadta:, 30.11.-0001
Kategória: Desszertek, Sütemények
Diószelet vaníliás-csokoládés krémmel

Hozzávalók

Tészta:
7 dbtojásfehérje
200 gkristálycukor
150 gdarált dió
4 ev. kanálrétesliszt
1 csomagsütőpor
Vaníliakrém:
7 dbtojás sárgája
2 csomagvanília ízű pudingpor
600 mltej
1 ev. kanálbúzafinomliszt
200 gvaj
200 gporcukor
Továbbá szükségünk lesz:
250 gháztartási keksz
100 mlrum
100 gétcsokoládé
50 gétcsokoládé a díszítéshez

Elkészítés menete

  1.  A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a cukrot. Ha a cukros tojáshab elkészült, belekeverjük a sütőporral és darált dióval elkevert lisztet.
  2. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd 160 fokon aranyszínűre sütjük. Én 30x35 cm-es tepsit használtam.
  3. A krémhez 300 ml tejet egy edénybe öntünk, belekeverjük a tojások sárgáját, a pudingport, a lisztet és csomómentesre keverjük. A maradék tejet egy edénybe tesszük és felforraljuk. Ezután hozzáöntjük a tojásos-pudingos tejet és sűrű pudingot főzünk. A pudingot kihűtjük.
  4. A vajat a cukorral habosra verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a hideg pudingba.
  5. A vaníliakrémet két részre osztjuk. Az egyik felét rávisszük a tésztára, elegyengetjük, majd erre a krémre kerül egy réteg rumba mártogatott keksz.
  6. A krém másik feléhez hozzákeverjük a gőzfürdő felett felolvasztott 100 g csokoládét. Ez kerül a kekszes rétegre, majd szépen elegyengetjük.
  7. A sütemény tetejét reszelt csokoládéval díszítjük, majd pár órára hűtőszekrénybe tesszük. Felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat!