Díszes linzer

A linzer az ünnepi hangulat elengedhetetlen része. Szinte mindenki ismeri, és szinte mindenki szereti. Ez nálunk sincs másképp. Most a díszítéshez ét- és fehér csokoládét használtam, de bátran használható bármilyen ehető dísz – gyöngyök, színes cukorka, csokoládépehely, akár még tojáshab is. A lekvár szintén szabadon választható, a kiszaggatáshoz pedig a legkisebbek is csatlakozhatnak – a hétvégi linzerkészítés egy közös program, aminek az eredménye a finom és mindenki kedvenc díszes linzere.

Hozzáadta:, 25.10.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Díszes linzer

Hozzávalók

HOZZÁVALÓK 50 PORCIÓHOZ:
750 gbúzafinomliszt
500 gvaj
250 gporcukor
3 tojássárgája
½ kv. kanálreszelt citromhéj
ÖSSZETAPASZTÁSHOZ:
400 gribizlilekvár
DÍSZÍTÉSHEZ:
Csokoládéöntet - étcsokoládéból
Csokoládéöntet – fehér csokoládéból

Elkészítés menete

  1. Tészta: a lisztet, porcukrot átszitáljuk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a reszelt citromhéjat, a vajat és sima tésztává dolgozzuk. A tésztát háztartási fóliába csomagoljuk és legalább 1 órára hűvös helyre tesszük pihenni.
  2. Az 1 óra elteltével a tésztát kicsomagoljuk a fóliából, 4 mm vastagságúra nyújtjuk, és a család segítségével különböző formákat szaggatunk ki a tésztából. A kiszaggatott formákat egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk és 200 fokon készre sütjük, majd kihűtjük.
  3. A ribizlilekvárt egy kevés vízzel alaposan elkeverjük. Ezzel tapasztunk össze két linzert, a tetejét pedig tetszés szerint díszíthetjük.

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak - BlazenaSadovskanak