Dobos tekercs gazdagon
Bár rengeteg tojás kell ehhez a finomsághoz, megéri! Nálunk igazi klasszikus. A lágy tészta és a csokis krém az, ami ennyire népszerűvé teszi nálunk ezt a jó kis édes fogást. Szerző: Jaja
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 20.6.2021
Kategória: Desszertek, sütemények, Tekercsek, roládok
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
10 dbtojás
10 ev. kanálporcukor
10 ev. kanálrétesliszt
1 csomagsütőpor
Krém:
5 dbtojás
250 gkristálycukor
150 gcsokoládé
400 gvaj
Tetejére:
csokiöntet
- A tésztához a tojásfehérjét a porcukorral együtt habbá verjük. A tojássárgát villával kibökdössük, majd beledolgozzuk a tojásfehérjés-cukros habba. Ezután kerül bele a sütőporral elkevert liszt.
- A kapott tésztát 4 részre osztjuk. Mindegyiket 24x45 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokon pedig 7-10 percig sütjük. A végeredmény 4 vékony tésztalap.
- A megsült tésztákat sütőpapírral együtt felcsavarjuk, kihűtjük.
- A krémhez a tojást a cukorral gőzfürdő felett habosra verjük. Hozzáadjuk a kockára tört csokoládét és addig kevergetjük, amíg a csoki fel nem oldódik. Kihűtjük. A vajat habosra verjük és kis adagokban beledolgozzuk a csokis alapba.
- Mind a négy tésztalapot kihatjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk és megkenjük a csokis krémmel. Az első csokis tésztalapot felcsavarjuk, a tekercset rátesszük a második tésztalapra, ezzel együtt felcsavarjuk, majd ez kerül a harmadik tésztalapra, ezzel is felcsavarjuk, végül a negyedik tésztalapra tesszük és felcsavarjuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Bohatá dobošová roláda.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS