Duna hullám sütemény barackkompóttal, lágy pudingos krémmel

Hozzáadta: TopPetra, 21.5.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Sárgabarack, Gyümölcs szerint, Pudingos receptek, Édes sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
A Duna hullám sütemény nagymamám egyik nagy kedvence, és persze mi sem vetettük meg ezt a finomságot. Egyáltalán nem bonyolult, a nevét pedig onnét kapta, hogy a világos és kakaós tészta olyan, mintha hullámot alkotna. A Duna hullám süteményt barackkompóttal és lágy, pudingos krémmel készítettem, a tetejét pedig reszelt csokoládéval díszítettem. Ha nincs kéznél barackkompót vagy befőtt, bármilyen más is tökéletes, pl. meggy. Szerző: Marta
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 21.5.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Sárgabarack, Gyümölcs szerint, Pudingos receptek, Édes sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
350 gmargarin
250 gporcukor
6 dbtojás
400 grétesliszt
1 csomagsütőpor
2 - 3 ev. kanálkakaó
Krém:
1/2 lkompótlé (barackkompót)
1 csomagvaníliapuding
5 ev. kanálporcukor
250 gvaj
csokoládé – öntetnek vagy reszelve a tetejére
- A margarint a cukorral habosra verjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját pedig egyenként beledolgozzuk a habos vajba. A tojásfehérjéhez egy csipet sót adunk és kemény habbá verjük. Ezután a tojássárgás-vajas keverékhez hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatjuk a tojáshabot is.
- A tészta felét magas falú, kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük.
- A tészta másik feléhez hozzáadjuk a kakaót és 3 evőkanál kompótlevet. Elkeverjük, majd ezt a sötét tésztát ráöntjük a világos tésztára.
- A barackot felkockázzuk és rászórjuk a tésztára. Ha a nagyobb gyümölcsdarabokat szeretjük, akkor természetesen elég, ha csak félbe vágjuk.
- Én 2 üveg, 7 dl-es otthoni kompótot használtam fel, hogy meglegyen a kellő kompótlé mennyiség.
- A süteményt 210 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
- Amíg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket. A kompótlébe beleszórjuk a pudingport, csomómentesre keverjük és sűrű pudingot főzünk. A vajat a cukorral habosra verjük. A pudingot kihűtjük és beledolgozzuk a vajat – akkor jó, ha már sima, krémes állagú, a vaj tökéletesen elkeveredett a pudinggal.
- A krémet rákenjük a megsült, kihűlt tésztára, a tetejét pedig reszelt csokoládéval vagy olvasztott csokoládéval (esetleg csokiöntettel) díszítjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Dunajské vlny - ovocný koláček s lahodným krémem.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Donauwellen mit Aprikosen an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS