Dupla csokoládés finomság

Hogy mitől is kétszer csokis a dupla csokoládés finomság? Természetesen attól, hogy a csokoládés a sütemény tésztájába és az egyik krémes rétegébe is belekerül. A tetejére rávitt tejszínhab pedig csak megkoronázza ezt a csupa csokoládés finomságot. Legutóbb az egyik barátnőm kisfiának szülinapi bulijára készítettem, és azt kell mondjam, nagyobb sikert aratott, mint maga a születésnapi torta. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 4.2.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Dupla csokoládés finomság

Hozzávalók

Tészta:
6 dbtojásfehérje
200 gkristálycukor
6 ev. kanálrétesliszt
1/2 csomagsütőpor
100 gétcsokoládé
150 mlolaj
Krém:
6 dbtojássárga
6 ev. kanálporcukor
100 gétcsokoládé
125 gvaj
Szükségünk lesz még:
300 mlhabtejszín
1 csomaghabfixáló

Elkészítés menete

  1. A tojásfehérjét a cukorral habosra verjük, majd beledolgozzuk az olajat. Egy másik edényben a lisztet elkeverjük a sütőporral, majd belekeverjük a lereszelt csokoládét is (én nagy lyukú reszelőn reszeltem le a csokit).
  2. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük, 180 fokon pedig aranybarnára sütjük.
  3. Eközben hozzálátunk a krém elkészítéséhez. A tojássárgát a cukorral és a kockára tört csokoládéval gőz felett habosra verjük. Amikor a csokoládé már felolvadt, a keveréket kihűtjük. A kicsit kihűlt keverékhez hozzáadjuk a puha vajat és addig kevergetjük, amíg a vaj fel nem oldódik. A krémet rávisszük a megsült tésztára.
  4. A tejszínhabot a habfixálóval együtt habbá verjük, majd rávisszük a csokoládés krémre. Ízlés szerint díszítjük, majd legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Jó étvágyat!