Dupla monte szelet lágy tejcsokival

Recept Dupla monte szelet lágy tejcsokival

Hozzáadta: TopPetra, 18.7.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Sokan ismerik a monte szeletet, de még itt is lehet újat alkotni. A végeredményt a család is nagyra értékelte, főleg a gyerekek. Szerző: Lacusin

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 18.7.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Alap:

6 dbtojás
6 ev. kanálkristálycukor
6 ev. kanálbúzafinomliszt
1 csomagsütőpor
4 ev. kanálkakaó
6 ev. kanállangyos víz

Krém:

1 ltej
100 gkeményítő
60 gkristálycukor
100 gfehér csokoládé
200 gvaj

Öntet:

200 gtejcsokoládé
5 ev. kanáltej
150 gvaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojássárgát és tojásfehérjét szétválasztjuk. A tojássárgát a cukorral habbá verjük. Hozzáadjuk a vizet, ezzel is eldolgozzuk. Ezután következik a sütőporral és kakaóval elkevert liszt, utolsó lépésben pedig a habbá vert tojásfehérje.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokos sütőben 10 percig sütjük. Tűteszttel győződünk meg arról, hogy megsült-e.
  3. A 200 ml tejben csomómentesre keverjük a keményítőt és a cukrot. 800 ml tejet felteszünk főni, belekeverjük a cukros-keményítős tejet. Addig kavargatjuk, amíg be nem sűrűsödik, majd beletesszük a kockára tört fehér csokoládét.
  4. A vajat habosra verjük, majd kis adagokban beledolgozzuk a kihűlt krémbe.
  5. Az öntethez a csokiládét, tejet, vajat gőzfürdő felett felolvasztjuk, elkeverjük.
  6. A kihűlt tésztalapot kettévágjuk. Az egyiket megkenjük a krémmel, rácsorgatjuk az öntetet. Rátesszük a másik tésztalapot, ezt is megkenjük a krémmel, rácsorgatjuk az öntetet. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután jól lehűlt, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás