Dupla rétegű édes golyók a karácsonyi asztalra

Fehér csokoládé, kókusz, dió, kakaó. A szuper kombinációnak köszönhetően a dupla rétegű édes golyók a karácsonyi asztalra igazán különlegessé tehetik az ünnepi süteménykínálatot. Már évek óta készítem ezt a különlegességet, és a család biztos zokon venné, ha idén nem készíteném el. Nem kérdés, hogy eleget teszek a kérésüknek, és én is nagy örömmel fogyasztom őket.

Recept Dupla rétegű édes golyók a karácsonyi asztalra

Hozzávalók

Sötét tészta:
200 gdarált háztartási keksz
200 gdarált dió
100 gnádcukor
6-7 ev. kanálbaracklekvár
2 ev. kanálkakaó
Világos tészta:
200 gfehér csokoládé
50 gvaj
100 gkókuszreszelék
Szóráshoz:
kókuszreszelék

Elkészítés menete

  1. Az édesség elkészítése nagyon egyszerű. A darált kekszet, a diót, a kakaót, cukrot és lekvárt egységes masszává dolgozzuk. A masszából kb. dió nagyságú golyókat formázunk, és betesszük őket a hűtőszekrénybe.
  2. A fehér csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat és addig keverjük, amíg a csokoládéból és a vajból egységes öntetet nem kapunk. Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és kihűtjük.
  3. Ha a fehér csokoládés massza kihűlt, kezünkkel kis golyókat formázunk belőle. Ügyeljünk arra, hogy a golyók kisebbek legyenek, mint a barna tésztából készültek.
  4. A barna golyókat kivesszük a hűtőből, majd kezünkkel kilapítjuk őket – korongokat kapunk. Ezekbe a korongokba rakjuk a fehér golyókat, és szépen becsomagoljuk őket.
  5. Az elkészült golyókat kókuszreszelékben megforgatjuk, de akár csokoládéöntettel is meglocsolhatjuk.

 

Blogom: Adkas