TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Dupla töltelékes édes-kelt tekercs
Dupla töltelékes édes-kelt tekercs
Recept Dupla töltelékes édes-kelt tekercs
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   4.9.2016

Dupla töltelékes édes-kelt tekercs

A dupla töltelékes édes-kelt tekercs igazán különleges süti. Több okból is, de ha kipróbálják hamar rá fognak jönni, hogy miért ;)

90 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tésztához:

500 g
búzafinomliszt
20 g
élesztő
60 g
cukor
200 ml
tej
40 g
vaj
40 g
zsír
2 ev.
kanál olaj
2 tojás
fehérje
csipet
csipet
szárított citromhéj

1. töltelékhez:

250 g
túró
½ csomag
pudingpor
ízlés szerint
cukor
1 ev.
kanál rum

2. töltelékhez:

1 üveg
lekvár
csipetnyi
örült fahéj

Befejezéshez:

50 g
mandulaszirom
tojásfehérje a kenéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Először elkészítjük a kovászt: a meleg tejhez hozzákeverjük a cukrot, lisztet, belemorzsoljuk az élesztőt és negyed óra alatt felfuttatjuk. A kovászt összekeverjük a többi hozzávalóval, és csomómentes tésztává gyúrjuk. A kész tésztát meleg helyen körülbelül 1 órát kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát 2 részre osztjuk. Mindkét porciót téglalap alakúra nyújtjuk, és megkenjük őket a töltelékekkel úgy, ahogy az az ábrán is látszik. A töltelékekhez a hozzávalókat alaposan összekeverjük.
  3. A tésztát a két végéről feltekerjük, és a végeket összetapasztjuk.
  4. A tapasztott résszel lefelé a tésztákat tepsire rakjuk, és negyed órát pihentetjük. Megkenjük a tojásfehérjével és rászórjuk a mandulaszirmokat.
  5. Végül 180 °C-ra előmelegített sütőben arany barnára sütjük őket.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása