Dupla töltelékes édes-kelt tekercs

Recept Dupla töltelékes édes-kelt tekercs
KÜLDÖTT KÉPEK

A dupla töltelékes édes-kelt tekercs igazán különleges süti. Több okból is, de ha kipróbálják hamar rá fognak jönni, hogy miért ;)

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tésztához:

500 gbúzafinomliszt
20 gélesztő
60 gcukor
200 mltej
40 gvaj
40 gzsír
2 ev.kanál olaj
2 tojásfehérje
csipet
csipetszárított citromhéj

1. töltelékhez:

250 gtúró
½ csomagpudingpor
ízlés szerintcukor
1 ev.kanál rum

2. töltelékhez:

1 üveglekvár
csipetnyiörült fahéj

Befejezéshez:

50 gmandulaszirom
tojásfehérje a kenéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Először elkészítjük a kovászt: a meleg tejhez hozzákeverjük a cukrot, lisztet, belemorzsoljuk az élesztőt és negyed óra alatt felfuttatjuk. A kovászt összekeverjük a többi hozzávalóval, és csomómentes tésztává gyúrjuk. A kész tésztát meleg helyen körülbelül 1 órát kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát 2 részre osztjuk. Mindkét porciót téglalap alakúra nyújtjuk, és megkenjük őket a töltelékekkel úgy, ahogy az az ábrán is látszik. A töltelékekhez a hozzávalókat alaposan összekeverjük.
  3. A tésztát a két végéről feltekerjük, és a végeket összetapasztjuk.
  4. A tapasztott résszel lefelé a tésztákat tepsire rakjuk, és negyed órát pihentetjük. Megkenjük a tojásfehérjével és rászórjuk a mandulaszirmokat.
  5. Végül 180 °C-ra előmelegített sütőben arany barnára sütjük őket.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás