Dupla töltelékes édes-kelt tekercs

A dupla töltelékes édes-kelt tekercs igazán különleges süti. Több okból is, de ha kipróbálják hamar rá fognak jönni, hogy miért ;)

Hozzáadta:, 4.9.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Túrós édességek, sütemények, Tekercsek, roládok
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Dupla töltelékes édes-kelt tekercs

Hozzávalók

Tésztához:
500 gbúzafinomliszt
20 gélesztő
60 gcukor
200 mltej
40 gvaj
40 gzsír
2 ev.kanál olaj
2 tojásfehérje
csipet
csipetszárított citromhéj
1. töltelékhez:
250 gtúró
½ csomagpudingpor
ízlés szerintcukor
1 ev.kanál rum
2. töltelékhez:
1 üveglekvár
csipetnyiörült fahéj
Befejezéshez:
50 gmandulaszirom
tojásfehérje a kenéshez

Elkészítés menete

  1. Először elkészítjük a kovászt: a meleg tejhez hozzákeverjük a cukrot, lisztet, belemorzsoljuk az élesztőt és negyed óra alatt felfuttatjuk. A kovászt összekeverjük a többi hozzávalóval, és csomómentes tésztává gyúrjuk. A kész tésztát meleg helyen körülbelül 1 órát kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát 2 részre osztjuk. Mindkét porciót téglalap alakúra nyújtjuk, és megkenjük őket a töltelékekkel úgy, ahogy az az ábrán is látszik. A töltelékekhez a hozzávalókat alaposan összekeverjük.
  3. A tésztát a két végéről feltekerjük, és a végeket összetapasztjuk.
  4. A tapasztott résszel lefelé a tésztákat tepsire rakjuk, és negyed órát pihentetjük. Megkenjük a tojásfehérjével és rászórjuk a mandulaszirmokat.
  5. Végül 180 °C-ra előmelegített sütőben arany barnára sütjük őket.