Dupla töltelékes kuglóf kelt tésztából

Recept Dupla töltelékes kuglóf kelt tésztából
KÜLDÖTT KÉPEK

A fiúk valami édességre vágytak. Még ebédnél jelezték nekem. Akkor beérték egy szelet nápolyival, vacsorára pedig megleptem őket a dupla töltelékes kuglóffal kelt tésztából. Ezt a receptet barátnőmtől tanultam, és ami a legjobb benne, hogy a töltelékeket bátran lehet kombinálni. A diós réteg akár mákossal is helyettesíthető, a lekváros réteg pedig mindig lehet más. A tésztájába kevesebb cukrot tettem, de aki édesebben szereti, az akár meg is duplázhatja a cukormennyiséget, vagy a tölteléket készítheti édesebbre. A legfontosabb, hogy a fiúknak ízlett, én pedig elégedetten néztem, ahogy az egyik szeletet eszik a másik után.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

340 grétesliszt
150 mltej
60 gkristálycukor
csipet só
80 gvaj
1 dbtojás
1 kv. kanálcitromlé
1 kv. kanálreszelt citromhéj
20 gfriss élesztő

Töltelék 1:

100 gdió
50 mltej
1 ev. kanálrum
50 gporcukor

Töltelék 2:

házi lekvár

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt. Megvárjuk, míg felfut a kovász. A kovászt hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz, tészta állagúvá dolgozzuk, majd lefedjük és megkelesztjük.
  2. A diós töltelékhez a diót ledaráljuk, majd a többi hozzávalóval elkeverjük. Akkor jó, ha a dió az összes nedvességet (tejet) felszívta.
  3. A tésztát két részre osztjuk. Mindkét részt liszttel beszórt nyújtódeszkán kinyújtjuk. Az egyiket a diós töltelékkel megkenjük, rátesszük a másik tésztalapot, ezt pedig megkenjük a lekvárral. A töltött lapokat felcsavarjuk – roládot kapunk.
  4. A kuglóf sütőformát vajjal kikenjük, darált dióval beszórjuk, majd beletesszük a roládot. További 10 percig pihentetjük, majd 160 fokra előmelegített sütőben 45 percet sütjük.
  5. A kuglóf kevésbé édes. Ha valaki az édesebbet kedveli, akkor a tésztájához és a töltelékhez is adhat cukrot.

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Diabambulkának

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás