TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Ecetes korongok
Ecetes korongok
Recept Ecetes korongok
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Nem kell megijedni az ecettől, fontos hozzávaló egyes édességek tésztájához. Például ezekhez a remekül díszíthető korongokhoz. Szerző: Marunda

TopPetra TopPetra    ·   11.10.2022

Ecetes korongok

Nem kell megijedni az ecettől, fontos hozzávaló egyes édességek tésztájához. Például ezekhez a remekül díszíthető korongokhoz. Szerző: Marunda

35 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

250 g
búzafinomliszt
210 g
margarin
1 evőkanál
ecet
2 evőkanál
tej
2 db
tojássárga

Krém:

vaj
kristálycukor
rum

Kell még:

csokiöntet
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, hideg helyen pihentetjük. Kinyújtjuk, kiszaggatjuk a korongokat, 150 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük.
  2. A megsült korongok felét csokiba mártjuk. Megvárjuk, míg a csoki megköt.
  3. A krémhez a vajat a cukorral és rummal kikeverjük, ezzel tapasztjuk össze a korongokat. Pudingos krémet is használhatunk, rajtunk múlik.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása