Édes álom vaníliás-kókuszos krémmel, nápolyival megszórva

Az édes álom vaníliás-kókuszos krémmel, nápolyival megszórva pompás desszert a mindennapokra. A puha kakaós tésztát a finom, vaníliás-kókuszos, túróval megbolondított krém teszi ellenállhatatlanná. Az elkészült kis kompozíciót reszelt nápolyival díszítettem, ami krém nedvességének köszönhetően kellően megpuhult. Természetesen a díszítés rajtunk múlik, és ha nincs nápolyi, akkor a kakaó vagy bármi más ehető dísz is tökéletes.

Hozzáadta:, 16.5.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények
Recept Édes álom vaníliás-kókuszos krémmel, nápolyival megszórva

Hozzávalók

Tészta:
3 dbtojás
rétesliszt, amennyit felvesz
1 bögrecukor
2 ev.kanálkakaó
150 mlolaj
1 cs.sütőport
150 mltej
Krém:
1 cs.vaníliás pudingpor
500 gtúró
300 mltej
cukor ízlés szerint
kókusz ízlés szerint
Tetejére:
tetszőleges nápolyi

Elkészítés menete

  1. A tojást cukorral felverjük, a sűrűségnek megfelelő mennyiségű lisztet adunk hozzá, kakaót, olajat, tejet, sütőport, közepesen sűrű tésztát készítünk, amelyet tepsire öntünk és 180 fokon 30 percig sütünk.
  2. A sütés ideje alatt elkészítjük a krémet, megfőzzük a pudingot és hagyjuk kihűlni… A túrót és a cukrot alaposan összekeverjük. Amikor kihűlt a puding, belekeverjük a túróba és mixerrel is felverjük, majd 30 percre betesszük megkeményedni a mélyhűtőbe.
  3. Amikor a krém lehűlt és megmerevedett, hozzáadjuk a kókuszt, alaposan elkeverjük, majd a tésztára kenjük. A krémre nápolyit reszelünk, vagy akár gyümölccsel is megszórhatjuk, az egészet nyakon öntjük zselatinnal és hűtőben hagyjuk megdermedni. Mindkét változat szuper, elsőként inkább a fotón szereplőt próbálják ki :)