TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Édes csónak tejszínhabbal és tojáslikőrrel
Édes csónak tejszínhabbal és tojáslikőrrel
Recept Édes csónak tejszínhabbal és tojáslikőrrel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ehhez a recepthez csupán pár hozzávalóra, és egy szilikon süteményformára van szükség. Mivel a forma téglaalakú, innét is kapta a sütemény a „csónak” fantázianevet. Bár az édes csónak tejszínhabbal és tojáslikőrrel ilyen formában inkább felnőtteknek való sütemény, de a tojáslikőr a gyerekbarát verzióban bátran helyettesíthető édes sziruppal vagy csokoládés krémmel, esetleg karamellkrémmel.

TopPetra TopPetra    ·   2.11.2016

Édes csónak tejszínhabbal és tojáslikőrrel

Ehhez a recepthez csupán pár hozzávalóra, és egy szilikon süteményformára van szükség. Mivel a forma téglaalakú, innét is kapta a sütemény a „csónak” fantázianevet. Bár az édes csónak tejszínhabbal és tojáslikőrrel ilyen formában inkább felnőtteknek való sütemény, de a tojáslikőr a gyerekbarát verzióban bátran helyettesíthető édes sziruppal vagy csokoládés krémmel, esetleg karamellkrémmel.

Alapanyagok

Tésztához:

4 db
tojás sárgája
150 g
porcukor
1 kv. kanál
vaníliacukor
pár csepp citromlé
bő mennyiségű olaj a szilikonformák kikenéséhez

Továbbá szükségünk lesz:

1 doboz
habtejszín
tojáslikőr
csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A szilikonformát bőven kikenjük olajjal.
  2. Ezután a tészta hozzávalóit összekeverjük és kézi robotgéppel alaposan eldolgozzuk
  3. A tésztát a formákba kanalazzuk, ügyeljünk arra, hogy a formák csak félig legyenek megtöltve a tésztával.
  4. A süteményt 150 fokra előmelegített sütőben kezdjük el sütni, és addig sütjük, míg a tészta meg nem növeli térfogatát – fel nem fut és a teteje el nem kezd keményedni. Ezután a hőfokot 90 fokra csökkentjük és addig sütjük, míg a széle el nem kezd sötétedni.
  5. Miután elkészült, kihűtjük és kivesszük a süteményt a formákból. A tetejére kis lyukakat tépünk, és ezekbe töltjük a tojáslikőrt vagy más krémet. Az egészet tejszínhabbal díszítjük, majd az alját olvasztott csokoládéba mártjuk.

Natyblogja: Pečenívšehodruhu ORIGINAL

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása