Édes diós rudak

Recept Édes diós rudak
KÜLDÖTT KÉPEK

Egyik kedvenc diós édességem. A finom tésztát dióval szóróm meg, majd amíg még forró, megkenem a felvert tojásfehérjével. Ettől csodásan fényes lesz. Már így is élmény fogyasztani, de a történet itt még nem áll meg. Két diós rudat lekvárral tapasztok össze, a két végét pedig egyszerűen olvasztott csokoládéba mártom. Nálam így készülnek az édes diós rudak.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

400 gfinomliszt
1/2 csomagsütőpor
200 gporcukor
2 csomagvaníliacukor
200 gvaj
2 dbtojássárga
1 dbtojásfehérje

Szükségünk lesz még:

1 dbtojásfehérje
50 gaprított dió
1 ev. kanállekvár
200 gcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. 350 g lisztet lekeverünk a sütőporral- Átszitáljuk, hozzáadjuk a kockára vágott vajat és morzsás állagúra dolgozzuk. Amikor már morzsás, hozzáadjuk a cukrot és vaníliacukrot, a 2 db tojássárgát és 1 db tojásfehérjét., végül a maradék, 50 g lisztet.
  2. Tészta állagúra gyúrjuk, majd a kapott tésztát vastagabbra (kb. 0.5-1 cm) nyújtjuk. Derelyevágóval megformázzuk a rudakat (kb. 6 x 1.5 cm).
  3. A tetejét mogyoróval megszórjuk, majd óvatosan sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. negyed órát sütjük.
  4. Amikor megsült, még amíg forró, megkenjük a felvert tojásfehérjével és kihűtjük. Két kis rudat lekvárral összetapasztunk, a két végét pedig olvasztott csokoládéba mártjuk.
  5. Ebből a mennyiségből kb. 60 rudat készítettem.

 

Zdroj: Coolinarika

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás