Édes fahéjas falatok égetett tésztából

A sütemény nagyon egyszerűnek tűnik, és nincs mit tagadni, az is. Cserébe pedig fantasztikusan finom! Imádom, ahogy a cukros fahéj átjárja az egész tésztát. Ideális délutáni kávéhoz, reggeli kakaóhoz, mindenki megtalálja, mihez fogyasztja legszívesebben. Ha fokozni szeretnénk az élvezeteket, akkor az égetett tésztára még a sütés előtt akár vaníliapudingot is kenhetünk, vagy mogyoróval is megszórhatjuk. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 26.4.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Édes fahéjas falatok égetett tésztából

Hozzávalók

100 gvaj
200 mlvíz
csipet só
130 gfinomliszt
3 dbtojás
2 ev. kanálkristálycukor
1 csomagfahéj

Elkészítés menete

  1. A vajat edénybe tesszük, hozzáadjuk a csipet sót és a vizet. Kis lángon elkezdjük melegíteni, majd amikor már felforrt, hozzászórjuk a lisztet.
  2. Addig kevergetjük, amíg a tészta már nem tapad az edény oldalához.
  3. A tésztát levesszük a lángról és kihűtjük.
  4. A kihűlt tésztába egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A végén lágy, sima tésztát kapunk, amit sütőpapírral kibélelt tepsi aljára kenünk. Nagy tepsit használtam, a tészta pedig kb. 0.5 cm vastag volt.
  5. A tetejére rászórjuk a fahéjjal elkevert cukrot. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.