TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Édes falatok kelt tésztából
Édes falatok kelt tésztából
Recept Édes falatok kelt tésztából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   3.1.2020

Édes falatok kelt tésztából

Ismét egy pompás recept kelt tésztából. Vagyis ez maga a kelt tészta, amiből jobbnál jobb alakot formákat készítünk és készre sütünk. A tészta lágy és puha, ráadásul a vajas-tojásos-mézes máznak köszönhetően gyönyörűen megpirult. A tésztával könnyű dolgozni, mindenki megbirkózik vele, a végeredmény pedig egyszerűen mesés! Ha egy kicsivel több az időnk, akkor a tésztát akár kinyújthatjuk és meg is tölthetjük jobbnál jobb töltelékekkel. Szerző: Mineralka

45 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 g
finomliszt
70 g
margarin
2 db
tojássárga
200 ml
főzőtejszín
80 g
kristálycukor
25 g
friss élesztő
csipet só
csipet reszelt citromhéj
tojás + méz + vaj kenéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Először az élesztőt futtatjuk fel: belemorzsoljuk a langyos tejszínbe, hozzáadunk egy kanál cukrot és egy kanál lisztet, elkeverjük és megvárjuk, míg felfut.
  2. A többi hozzávalót nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztőt és sima állagú tésztává gyúrjuk. A tésztát lefedjük és meleg helyen legalább egy órán keresztül kelesztjük. Ezidő alatt legalább kétszeresére kéne dagadnia.
  3. Miután a tészta megkelt, 24 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik tésztaadagból kis „kígyót” formázunk, majd ebből készítjük el a kis csigákat, szíveket, egyéb formákat.
  4. Ezeket a formákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd a tojás, vaj és méz keverékével megkenjük.
  5. 20 percig pihentetjük. A pihentetés után 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 15 percig sütjük, majd ezután a hőfokot 170 fokra csökkentjük és további 10 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása