Édes falatok kelt tésztából
Ismét egy pompás recept kelt tésztából. Vagyis ez maga a kelt tészta, amiből jobbnál jobb alakot formákat készítünk és készre sütünk. A tészta lágy és puha, ráadásul a vajas-tojásos-mézes máznak köszönhetően gyönyörűen megpirult. A tésztával könnyű dolgozni, mindenki megbirkózik vele, a végeredmény pedig egyszerűen mesés! Ha egy kicsivel több az időnk, akkor a tésztát akár kinyújthatjuk és meg is tölthetjük jobbnál jobb töltelékekkel. Szerző: Mineralka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 3.1.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Péksütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
500 gfinomliszt
70 gmargarin
2 dbtojássárga
200 mlfőzőtejszín
80 gkristálycukor
25 gfriss élesztő
csipet só
csipet reszelt citromhéj
tojás + méz + vaj kenéshez
- Először az élesztőt futtatjuk fel: belemorzsoljuk a langyos tejszínbe, hozzáadunk egy kanál cukrot és egy kanál lisztet, elkeverjük és megvárjuk, míg felfut.
- A többi hozzávalót nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztőt és sima állagú tésztává gyúrjuk. A tésztát lefedjük és meleg helyen legalább egy órán keresztül kelesztjük. Ezidő alatt legalább kétszeresére kéne dagadnia.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS