Édes fánk kelesztés nélkül

Ez az édes, joghurtos tésztából készült fánk az egyik nagy kedvencem. A tésztáját nagyon gyorsan össze lehet állítani, és még csak keleszteni sem kell. A formázáshoz két kanalat használok, és az sem baj, ha a fánkok nem egyformák. Sőt, minél rusztikusabb, annál jobb. A kiszaggatott, megformázott tésztát szokás szerint bő, forró olajban készre kell sütni, és már csak a porcukor hiányzik. Szerző: Triniti.

Hozzáadta:, 13.4.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Fánkok, képviselőfánkok
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Édes fánk kelesztés nélkül

Hozzávalók

300 gfinomliszt
1 csomagsütőpor
180-200 mlnatúr joghurt
2 dbtojássárga
30 gvaj
1 csomagvaníliacukor
4 ev. kanálporcukor
csipet só
porcukor szóráshoz
olej sütéshez

Elkészítés menete

  1. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, sót, cukrot, vaníliacukrot, tojássárgát, joghurtot és a felolvasztott vajat. Elkeverjük, ízlés szerint egy marék mazsolát is adhatunk hozzá, vagy narancs reszelt héját.
  2. A tésztát letakarjuk és kb. negyedórát pihentetjük.
  3. Amíg a tészta pihen, olajat hevítünk. Két evőkanalt is előkészítünk. Az egyiket olajba mártjuk, ezzel szaggatjuk ki a tésztát, majd a másik kanál segítségével megformázzuk a fánkokat.
  4. A megformázott tésztaadagok mindkét felét aranyszínűre sütjük.
  5. Porcukorral megszórjuk, tálaljuk.