Édes golyók sütés nélkül

Íme egy kiváló ötlet arra, hogyan készítsünk a vaníliapudingos krémből finom, kókuszos-rumos és csokoládés-kekszes falatkákat. Ezek az édes golyók sütés nélkül készülnek, az alapja a jó sűrű vaníliapuding, amit cukros vajjal teszünk még krémesebbé, majd két részre osztjuk és kétféle módon ízesítjük. A keletkezett kis fekete és fehér golyókat kókuszreszelékbe, kakaóba vagy darált kekszbe forgatjuk, kihűtjük és élvezzük az ízeket.

Hozzáadta:, 10.12.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Pudingos receptek, Ünnepek, Sütés néküli édességek
Előkészítési idő:
Recept Édes golyók sütés nélkül

Hozzávalók

Alap krém:
2 csomagvaníliapuding
500 mltej
7 ev. kanálkristálycukor
250 gvaj
200 gporcukor
Fehér golyók:
200 gkókuszreszelék
ízlés szerint rum
Sötét golyók:
80 gminőségi csokoládé
250 gőrölt keksz

Elkészítés menete

  1. A cukorból, tejből és pudingporból sűrű pudingot főzünk. A pudingot levesszük a tűzről, alufóliával letakarjuk és kihűtjük. Így megakadályozzuk, hogy bőr keletkezzen a puding felszínén.
  2. A vajat a porcukorral habosra verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a vaníliapudingba. Akkor jó, ha már lágy, sima krémet kapunk.
  3. A krémet két részre osztjuk. az egyikhez hozzáadjuk a kókuszreszeléket és ízlés szerint a rumot, a másikhoz pedig a felolvasztott csokoládét és a kekszet.
  4. A két masszából kis golyókat formázunk. A golyókat kókuszreszelékbe, őrölt kekszbe, esetleg kakaóba forgatjuk.