Édes golyók sütés nélkül

Hozzáadta: Alexa96, 10.12.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Pudingos receptek, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Kókuszos desszertek, Sütés nélküli desszertek
Íme egy kiváló ötlet arra, hogyan készítsünk a vaníliapudingos krémből finom, kókuszos-rumos és csokoládés-kekszes falatkákat. Ezek az édes golyók sütés nélkül készülnek, az alapja a jó sűrű vaníliapuding, amit cukros vajjal teszünk még krémesebbé, majd két részre osztjuk és kétféle módon ízesítjük. A keletkezett kis fekete és fehér golyókat kókuszreszelékbe, kakaóba vagy darált kekszbe forgatjuk, kihűtjük és élvezzük az ízeket.
Hozzáadta: Alexa96, 10.12.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Pudingos receptek, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Kókuszos desszertek, Sütés nélküli desszertek
ALAPANYAGOK
Alap krém:
Fehér golyók:
Sötét golyók:
- A cukorból, tejből és pudingporból sűrű pudingot főzünk. A pudingot levesszük a tűzről, alufóliával letakarjuk és kihűtjük. Így megakadályozzuk, hogy bőr keletkezzen a puding felszínén.
- A vajat a porcukorral habosra verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a vaníliapudingba. Akkor jó, ha már lágy, sima krémet kapunk.
- A krémet két részre osztjuk. az egyikhez hozzáadjuk a kókuszreszeléket és ízlés szerint a rumot, a másikhoz pedig a felolvasztott csokoládét és a kekszet.
- A két masszából kis golyókat formázunk. A golyókat kókuszreszelékbe, őrölt kekszbe, esetleg kakaóba forgatjuk.