Édes golyók sütés nélkül

Íme egy kiváló ötlet arra, hogyan készítsünk a vaníliapudingos krémből finom, kókuszos-rumos és csokoládés-kekszes falatkákat. Ezek az édes golyók sütés nélkül készülnek, az alapja a jó sűrű vaníliapuding, amit cukros vajjal teszünk még krémesebbé, majd két részre osztjuk és kétféle módon ízesítjük. A keletkezett kis fekete és fehér golyókat kókuszreszelékbe, kakaóba vagy darált kekszbe forgatjuk, kihűtjük és élvezzük az ízeket.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Alap krém:

2 csomagvaníliapuding
500 mltej
7 ev. kanálkristálycukor
250 gvaj
200 gporcukor

Fehér golyók:

200 gkókuszreszelék
ízlés szerint rum

Sötét golyók:

80 gminőségi csokoládé
250 gőrölt keksz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A cukorból, tejből és pudingporból sűrű pudingot főzünk. A pudingot levesszük a tűzről, alufóliával letakarjuk és kihűtjük. Így megakadályozzuk, hogy bőr keletkezzen a puding felszínén.
  2. A vajat a porcukorral habosra verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a vaníliapudingba. Akkor jó, ha már lágy, sima krémet kapunk.
  3. A krémet két részre osztjuk. az egyikhez hozzáadjuk a kókuszreszeléket és ízlés szerint a rumot, a másikhoz pedig a felolvasztott csokoládét és a kekszet.
  4. A két masszából kis golyókat formázunk. A golyókat kókuszreszelékbe, őrölt kekszbe, esetleg kakaóba forgatjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás