Édes gyümölcsös-krémes pohárdesszert

Ennek a pohárdesszertnek nincs hibája! Egyszerűen tökéletes! Imádom, ahogy a kávés íz a lágy krémbe és piskótába is beivódik, így ez az ízvilág folyamatosan jelen van az édesség fogyasztása közben. Hogy még jobb legyen, friss gyümölcsöt és babapiskótát használtam, ez került ötvözésre a finom krémmel. A tetejét még kakaóval is megszórtam. Hidegen ajánlom a fogyasztását.

Hozzáadta:, 18.4.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Édes krémek, öntetek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Édes gyümölcsös-krémes pohárdesszert

Hozzávalók

250 gmascarpone
250 gbabapiskóta
200 g gyümölcs
100 gporcukor
100 mlkávé
3 dbtojásfehérje
kakaó díszítéshez

Elkészítés menete

  1. Először jó erős kávét főzünk, majd 100 ml-t félreteszünk.
  2. A tojásfehérjét a porcukorral gőzfürdő felett habbá verjük.
  3. A mascarponet hozzáadjuk a tojásfehérje habhoz, majd pár csepp kávét is beledolgozhatunk.
  4. Előkészítjük a poharakat.
  5. A piskótát kávéba mártjuk, majd ezt tesszük a poharak aljára. Erre kerül egy réteg krém, a krémre a kiválasztott gyümölcs, majd folytatjuk a rétegezést. Nálam az utolsó réteg mindig krém, a krémet pedig kakaóval szóróm meg.

Forrás: Povar