TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Eper Édes kelt epres gombóc
Édes kelt epres gombóc
Recept Édes kelt epres gombóc
TopPetra TopPetra    ·   13.6.2021

Édes kelt epres gombóc

A gombócokat túróval, esetleg fahéjas cukorral tálaljuk. Olvasztott vajjal meglocsolva is rendkívül finom!

35 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 g
rétesliszt
20 g
élesztő
1 kv. kanál
kristálycukor
250 ml
langyos tej
1 db
tojás
csipet
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet tálba szitáljuk. A langyos tej felét elkeverjük az élesztővel és a cukorral. Amikor az élesztő felfutott, akkor hozzáadjuk a liszttel. Belekerül a maradék tej, a tojás, a só, majd a hozzávalókból sima állagú tésztát gyúrunk. Lefedjük, meleg helyen egy órát kelesztjük.
  2. A tésztát kb. centi vastagra nyújtjuk, majd 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik tésztaadagba belecsomagolunk egy nagyobb epret, majd megformázzuk a gombócokat.
  3. Enyhén sós, forrásban lévő vízbe tesszük, majd kb. 10 percig főzzük – akkor jó, ha a gombóc már a víz felszínére úszott.
  4. Miután megfőtt, leszűrjük, villával kibökjük. A felesleges gőz elszáll. A gombócokat ízlés szerinti feltéttel tálaljuk.

Forrás: Vaření a pečení s radostí

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása