Édes kelt epres gombóc

Recept Édes kelt epres gombóc
KÜLDÖTT KÉPEK
Recept Édes kelt epres gombóc

A gombócokat túróval, esetleg fahéjas cukorral tálaljuk. Olvasztott vajjal meglocsolva is rendkívül finom!

KÜLDÖTT KÉPEK
Recept Édes kelt epres gombóc
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

500 grétesliszt
20 gélesztő
1 kv. kanálkristálycukor
250 mllangyos tej
1 dbtojás
csipet

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztet tálba szitáljuk. A langyos tej felét elkeverjük az élesztővel és a cukorral. Amikor az élesztő felfutott, akkor hozzáadjuk a liszttel. Belekerül a maradék tej, a tojás, a só, majd a hozzávalókból sima állagú tésztát gyúrunk. Lefedjük, meleg helyen egy órát kelesztjük.
  2. A tésztát kb. centi vastagra nyújtjuk, majd 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik tésztaadagba belecsomagolunk egy nagyobb epret, majd megformázzuk a gombócokat.
  3. Enyhén sós, forrásban lévő vízbe tesszük, majd kb. 10 percig főzzük – akkor jó, ha a gombóc már a víz felszínére úszott.
  4. Miután megfőtt, leszűrjük, villával kibökjük. A felesleges gőz elszáll. A gombócokat ízlés szerinti feltéttel tálaljuk.

Forrás: Vaření a pečení s radostí

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás