Édes kenyér hokkaido tökből, túrós töltelékkel

Recept Édes kenyér hokkaido tökből, túrós töltelékkel

Hozzáadta: TopPetra, 27.2.2022

Kategória: Desszertek, sütemények, Édes főételek

KÜLDÖTT KÉPEK

Ez a kenyér zseniális! Édes, túrós, puha, szaftos. Érdemes kipróbálni. A hokkaido tök sült sütőtökből készült pürével is helyettesíthető.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 27.2.2022

Kategória: Desszertek, sütemények, Édes főételek

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta

300 ghokkaido tök püré (megsütjük, pürésítjük)
2 dbtojás
50 gméz
1 dbalma
100 gzabliszt
30 gvanília ízű fehérjepor
50 mlolaj
100 mltej
1 kávéskanálsütőpor
1 kávéskanálszódabikarbóna
30 gaprított mogyoró, kesu vagy mandula
1 kávéskanálmézeskalács fűszerkeverék

Túrós töltelék

150 glágy túró
15 gvanília ízű fehérjepor
1 evőkanálcitromlé
1 evőkanálvanília ízű pudingpor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojássárgát a mézzel kikeverjük, ebbe kerül bele az olaj, a püré, a tej, a nagy lyukú reszelőn lereszelt alma. Eldolgozzuk, majd jöhetnek a száraz hozzávalók is.
  2. A tojásfehérjét habbá verjük, beleforgatjuk a tésztába.
  3. A tészta felét olajjal kikent vagy sütőpapírral kibélelt kenyérsütő formába töltjük. Rákanalazzuk a tölteléket (a hozzávalókat jól elkeverjük), majd lefedjük a második adag tésztával. 170 fokon 50 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás