TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Édes kosárkák tejszínhabbal
Édes kosárkák tejszínhabbal
Recept Édes kosárkák tejszínhabbal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   24.5.2020

Édes kosárkák tejszínhabbal

Hugom a férjével és két gyerkőccel a hétköznap bejelentkezett, hogy szervezzünk közös programot a hétvégére. Abban maradtunk, hogy délelőtt megállnak, valamit eszünk, és megyünk is tovább. A gyerekek persze odavannak az édességért, ezért gondoltam, meglepem őket ezekkel a csodásan puha kosárkákkal, lágy csokis tejszínhabbal. A recept titka, hogy a tejszínhabot már előző este elkészítjük: a habtejszínt a csokival felmelegítjük, majd hűtőszerényben jó alaposan lehűtjük, másnap pedig habbá verjük. Szerző: Haanka

Alapanyagok
4 db
tojássárga
150 g
porcukor
1 kv. kanál
vaníliacukor
pár csepp citromlé

Szükségünk lesz még:

olaj a formák kikenéséhez

Tejszínhab:

250 ml
habtejszín
150 g
nugátkrémes csokiszelet
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A kis kosárformákat olajjal kikenjük. Én konyhai olajpermetezőt használtam, így az olajból jutott mindenhova, ahova kellett.
  2. A tészta hozzávalóit tálba tesszük és jó alaposan eldolgozzuk. Addig keverjük, amíg a tészta térfogata meg nem növekszik.
  3. A tésztát süteményes zsákba tesszük majd ezzel félig megtöltjük a kosár formákat. A tésztát 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg alaposan meg nem növekszik a térfogata, majd a hőfokot 90 fokra csökkentjük és addig sütjük, amíg a széle el nem kezd szépen megbarnulni.
  4. A tejszínhabot előző nap este elkészítjük: a habtejszínt edénybe töltjük, hozzáadjuk a csokoládét és addig kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik és el nem keveredik a habtejszínnel.
  5. Miután a csokis habtejszín kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük, majd másnap habbá verjük.
  6. Süteményes zsákba töltjük és ezzel díszítjük a kosárkákat.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása