Édes kosárkák tejszínhabbal

Recept Édes kosárkák tejszínhabbal

Hozzáadta: TopPetra, 24.5.2020

Kategória: Desszertek, sütemények, Édes sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Hugom a férjével és két gyerkőccel a hétköznap bejelentkezett, hogy szervezzünk közös programot a hétvégére. Abban maradtunk, hogy délelőtt megállnak, valamit eszünk, és megyünk is tovább. A gyerekek persze odavannak az édességért, ezért gondoltam, meglepem őket ezekkel a csodásan puha kosárkákkal, lágy csokis tejszínhabbal. A recept titka, hogy a tejszínhabot már előző este elkészítjük: a habtejszínt a csokival felmelegítjük, majd hűtőszerényben jó alaposan lehűtjük, másnap pedig habbá verjük. Szerző: Haanka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 24.5.2020

Kategória: Desszertek, sütemények, Édes sütemények

ALAPANYAGOK

4 dbtojássárga
150 gporcukor
1 kv. kanálvaníliacukor
pár csepp citromlé

Szükségünk lesz még:

olaj a formák kikenéséhez

Tejszínhab:

250 mlhabtejszín
150 gnugátkrémes csokiszelet

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kis kosárformákat olajjal kikenjük. Én konyhai olajpermetezőt használtam, így az olajból jutott mindenhova, ahova kellett.
  2. A tészta hozzávalóit tálba tesszük és jó alaposan eldolgozzuk. Addig keverjük, amíg a tészta térfogata meg nem növekszik.
  3. A tésztát süteményes zsákba tesszük majd ezzel félig megtöltjük a kosár formákat. A tésztát 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg alaposan meg nem növekszik a térfogata, majd a hőfokot 90 fokra csökkentjük és addig sütjük, amíg a széle el nem kezd szépen megbarnulni.
  4. A tejszínhabot előző nap este elkészítjük: a habtejszínt edénybe töltjük, hozzáadjuk a csokoládét és addig kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik és el nem keveredik a habtejszínnel.
  5. Miután a csokis habtejszín kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük, majd másnap habbá verjük.
  6. Süteményes zsákba töltjük és ezzel díszítjük a kosárkákat.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás