Édes kosárkák tejszínhabbal

Hugom a férjével és két gyerkőccel a hétköznap bejelentkezett, hogy szervezzünk közös programot a hétvégére. Abban maradtunk, hogy délelőtt megállnak, valamit eszünk, és megyünk is tovább. A gyerekek persze odavannak az édességért, ezért gondoltam, meglepem őket ezekkel a csodásan puha kosárkákkal, lágy csokis tejszínhabbal. A recept titka, hogy a tejszínhabot már előző este elkészítjük: a habtejszínt a csokival felmelegítjük, majd hűtőszerényben jó alaposan lehűtjük, másnap pedig habbá verjük. Szerző: Haanka

Hozzáadta:, 24.5.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Recept Édes kosárkák tejszínhabbal

Hozzávalók

4 dbtojássárga
150 gporcukor
1 kv. kanálvaníliacukor
pár csepp citromlé
Szükségünk lesz még:
olaj a formák kikenéséhez
Tejszínhab:
250 mlhabtejszín
150 gnugátkrémes csokiszelet

Elkészítés menete

  1. A kis kosárformákat olajjal kikenjük. Én konyhai olajpermetezőt használtam, így az olajból jutott mindenhova, ahova kellett.
  2. A tészta hozzávalóit tálba tesszük és jó alaposan eldolgozzuk. Addig keverjük, amíg a tészta térfogata meg nem növekszik.
  3. A tésztát süteményes zsákba tesszük majd ezzel félig megtöltjük a kosár formákat. A tésztát 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg alaposan meg nem növekszik a térfogata, majd a hőfokot 90 fokra csökkentjük és addig sütjük, amíg a széle el nem kezd szépen megbarnulni.
  4. A tejszínhabot előző nap este elkészítjük: a habtejszínt edénybe töltjük, hozzáadjuk a csokoládét és addig kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik és el nem keveredik a habtejszínnel.
  5. Miután a csokis habtejszín kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük, majd másnap habbá verjük.
  6. Süteményes zsákba töltjük és ezzel díszítjük a kosárkákat.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL