Édes lekváros táska

Nagymamám rengetegszer elkészítette nekünk, unokáknak ezt a finomságot. Igaz, akkor még nem volt villany- vagy gázsütő, és a sütőpapírt sem nagyon használta, de mégis nagyon finomra sikeredtek az édes lekváros táskák. Azóta én is rendszeresen készítem, igaz, kihasználva a modern technika segítségét. Titka, hogy a tésztát lehűtsük, így könnyebb vele dolgozni, a lekvár pedig nem árt, ha házi lekvár. Én a táskákat, miután megsütöttem, bőven megszórom porcukorral, majd tálalom.

Hozzáadta:, 29.9.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Édes lekváros táska

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
250 gtúró (zsíros, darabos, lehetőleg nem kádas)
250 gmargarin
250 gbúzafinomliszt
1/2 kv. kanál
1 dbtojás kenéshez
sűrű lekvár töltéshez
porcukor szóráshoz

Elkészítés menete

  1. A margarint kivesszük a hűtőből és lehetőség szerint szobahőmérsékleten dolgozunk vele. A már megpuhult margarint eldolgozzuk a túróval és egy csipet sóval, hozzáadjuk az átszitált lisztet és sima állagú tésztává dolgozzuk, amit legalább 2 órára hűtőszekrénybe teszünk.
  2. A tésztát 2 részre osztjuk, így könnyebb vele dolgozni. Mindkét tésztaalakot 2 mm vastagra nyújtunk, kör alakúra.
  3. Pohárral vagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a korongokat, a méretet mi határozzuk meg.
  4. A korongok közepére két kanál segítségével lekvárt kanalazunk. A korongot félbe hajtjuk, ujjbegyünkkel a szélét lenyomkodjuk (nehogy a lekvár kiszabaduljon).

 

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak,  Nada Indruchovának