TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Édes lekváros táska
Édes lekváros táska
Recept Édes lekváros táska
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   29.9.2018

Édes lekváros táska

Nagymamám rengetegszer elkészítette nekünk, unokáknak ezt a finomságot. Igaz, akkor még nem volt villany- vagy gázsütő, és a sütőpapírt sem nagyon használta, de mégis nagyon finomra sikeredtek az édes lekváros táskák. Azóta én is rendszeresen készítem, igaz, kihasználva a modern technika segítségét. Titka, hogy a tésztát lehűtsük, így könnyebb vele dolgozni, a lekvár pedig nem árt, ha házi lekvár. Én a táskákat, miután megsütöttem, bőven megszórom porcukorral, majd tálalom.

140 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

250 g
túró (zsíros, darabos, lehetőleg nem kádas)
250 g
margarin
250 g
búzafinomliszt
1/2 kv. kanál
1 db
tojás kenéshez
sűrű lekvár töltéshez
porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A margarint kivesszük a hűtőből és lehetőség szerint szobahőmérsékleten dolgozunk vele. A már megpuhult margarint eldolgozzuk a túróval és egy csipet sóval, hozzáadjuk az átszitált lisztet és sima állagú tésztává dolgozzuk, amit legalább 2 órára hűtőszekrénybe teszünk.
  2. A tésztát 2 részre osztjuk, így könnyebb vele dolgozni. Mindkét tésztaalakot 2 mm vastagra nyújtunk, kör alakúra.
  3. Pohárral vagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a korongokat, a méretet mi határozzuk meg.
  4. A korongok közepére két kanál segítségével lekvárt kanalazunk. A korongot félbe hajtjuk, ujjbegyünkkel a szélét lenyomkodjuk (nehogy a lekvár kiszabaduljon).

 

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak,  Nada Indruchovának

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása