TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Sárgabarack Édes lepény mákos és túrós feltéttel, sárgabarackkal
Édes lepény mákos és túrós feltéttel, sárgabarackkal
Recept Édes lepény mákos és túrós feltéttel, sárgabarackkal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ha a gyerekeknél biztosra akarok menni, akkor marad az adu ász, az édes lepény. Ezt a kelt tésztából, feltétekkel gazdagon megpakolt édes fogást egyszerűen imádják! Egyre nagyobb és nagyobb szeleteket kérnek, ráadásul nem is egyszer. Az édes lepény mákos és túrós feltéttel, na meg friss sárgabarackkal az egyik nagy kedvencük. Egy tepsivel bizony nem elég, érdemes rögtön nagyobb adaggal dolgozni. Ha pedig két tésztánk van, akkor szükség szerint a másik lepényt már sósan is készíthetjük (férjem imádja a tejfölös-kaprosat). Szerző: Mineralka

TopPetra TopPetra    ·   11.8.2018

Édes lepény mákos és túrós feltéttel, sárgabarackkal

Ha a gyerekeknél biztosra akarok menni, akkor marad az adu ász, az édes lepény. Ezt a kelt tésztából, feltétekkel gazdagon megpakolt édes fogást egyszerűen imádják! Egyre nagyobb és nagyobb szeleteket kérnek, ráadásul nem is egyszer. Az édes lepény mákos és túrós feltéttel, na meg friss sárgabarackkal az egyik nagy kedvencük. Egy tepsivel bizony nem elég, érdemes rögtön nagyobb adaggal dolgozni. Ha pedig két tésztánk van, akkor szükség szerint a másik lepényt már sósan is készíthetjük (férjem imádja a tejfölös-kaprosat). Szerző: Mineralka

90 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

400 g
rétesliszt
200 ml
tej
20 g
élesztő
60 ml
olaj
2 ev. kanál
kristálycukor

Túrós töltelék:

250 g
túró
ízlés szerint kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
1 db
tojássárga

Mákos töltelék:

150 g
darált mák
100 ml
tej
2 ev. kanál
baracklekvár
ízlés szerint kristálycukor

Szükségünk lesz még:

sárgabarack
Recept elkészítése
Nyomtatás
90 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, elkeverjük egy kanál cukorral és liszttel, felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóhoz öntjük. Sima állagú tésztát gyúrunk, amit kendővel lefedünk és legalább 40 percet kelesztjük.
  2. Amíg a tészta pihen, hozzálátunk a töltelékekhez. A sárgabarackot megmossuk és lecsepegtetjük. Friss barackot használtam, amit meghámoztam, félbevágtam és kimagoztam.
  3. A túrót a cukorral és tojássárgával kikeverjük. Aki édesebben szereti, több cukrot is adhat hozzá. A mákot forrásban lévő tejbe szórjuk, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a lekvárt és a cukrot. Ízlés szerint egy kevés rummal is ízesíthetjük, vagy akár édes likőrrel.
  4. A megkelt tésztát lisztes felületen tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd kivajazott, magas falú tepsibe tesszük.
  5. A tésztát megpakoljuk a túrós és mákos töltelékkel, valamint a sárgabarackkal. Én igyekeztem az egyes elemeket szépen elrendezni, ahogy az a képen is látszik.
  6. 180 fokon 30 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása