Édes lepény mákos és túrós feltéttel, sárgabarackkal

Hozzáadta: TopPetra, 11.8.2018
Kategória: Sárgabarack, Gyümölcs szerint, Édes főételek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
Ha a gyerekeknél biztosra akarok menni, akkor marad az adu ász, az édes lepény. Ezt a kelt tésztából, feltétekkel gazdagon megpakolt édes fogást egyszerűen imádják! Egyre nagyobb és nagyobb szeleteket kérnek, ráadásul nem is egyszer. Az édes lepény mákos és túrós feltéttel, na meg friss sárgabarackkal az egyik nagy kedvencük. Egy tepsivel bizony nem elég, érdemes rögtön nagyobb adaggal dolgozni. Ha pedig két tésztánk van, akkor szükség szerint a másik lepényt már sósan is készíthetjük (férjem imádja a tejfölös-kaprosat). Szerző: Mineralka
Hozzáadta: TopPetra, 11.8.2018
Kategória: Sárgabarack, Gyümölcs szerint, Édes főételek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
ALAPANYAGOK
Tészta:
Túrós töltelék:
Mákos töltelék:
Szükségünk lesz még:
- A túrót a cukorral és tojássárgával kikeverjük. Aki édesebben szereti, több cukrot is adhat hozzá. A mákot forrásban lévő tejbe szórjuk, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a lekvárt és a cukrot. Ízlés szerint egy kevés rummal is ízesíthetjük, vagy akár édes likőrrel.