TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Édes MONTE szelet
Édes MONTE szelet
Recept Édes MONTE szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   22.1.2020

Édes MONTE szelet

Próbáltátok már ezt a süteményt? Ha nem, akkor pótolni kell! A keksz tökéletesen helyettesít a sült tésztát, és így ráadásul az időnkkel is tudunk spórolni. Ezután már csak kétféle krémet kell készíteni, egy világos, sűrű pudingot, és egy csokoládés-tejszínes sötétet. Az összeállítás végtelenül egyszerű: keksz, világos krém vagy puding, a tetejére pedig a csokoládés krém. Szerző: Petra

25 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Világos krém:

1 l
tej
12 ev. kanál
keményítő
8 ev. kanál
kristálycukor
200 g
vaj

Sötét krém:

300 ml
habtejszín
300 g
étcsokoládé

Szükségünk lesz még:

200-300 g
háztartási keksz
kb. 50 ml
tej
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A világos krémmel kezdjük: 800 ml tejet edénybe öntünk és feltesszük főni. A maradék tejben csomómentesre keverjük a cukrot és a keményítőt, majd sűrű pudingot főzünk. A még meleg pudingba beledolgozzuk a vajat és addig keverjük, amíg lágy krémet nem kapunk.
  2. Az is tökéletes megoldás, ha 3 csomag vanília ízű pudingport és kristálycukrot használunk a krém elkészítéséhez. A menet ugyanez: pudingot főzünk és a vajjal krémesre dolgozzuk.
  3. A sötét krémhez a tejszínt felmelegítjük. Ügyeljünk arra, hogy ne forrjon fel! A meleg tejszínbe beletesszük a kockára tört csokoládét és addig keverjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik.
  4. Egy közepes, magas falú tál alját kibéleljük a keksszel. A kekszet tejjel meglocsoljuk. Rákanalazzuk a világos krémet, erre kerül rá a kihűlt csokoládés krém. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása