Édes MONTE szelet

Recept Édes MONTE szelet

Hozzáadta: TopPetra, 22.1.2020

Kategória: Desszertek, sütemények, Édes sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Próbáltátok már ezt a süteményt? Ha nem, akkor pótolni kell! A keksz tökéletesen helyettesít a sült tésztát, és így ráadásul az időnkkel is tudunk spórolni. Ezután már csak kétféle krémet kell készíteni, egy világos, sűrű pudingot, és egy csokoládés-tejszínes sötétet. Az összeállítás végtelenül egyszerű: keksz, világos krém vagy puding, a tetejére pedig a csokoládés krém. Szerző: Petra

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 22.1.2020

Kategória: Desszertek, sütemények, Édes sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Világos krém:

1 ltej
12 ev. kanálkeményítő
8 ev. kanálkristálycukor
200 gvaj

Sötét krém:

300 mlhabtejszín
300 gétcsokoládé

Szükségünk lesz még:

200-300 gháztartási keksz
kb. 50 mltej

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A világos krémmel kezdjük: 800 ml tejet edénybe öntünk és feltesszük főni. A maradék tejben csomómentesre keverjük a cukrot és a keményítőt, majd sűrű pudingot főzünk. A még meleg pudingba beledolgozzuk a vajat és addig keverjük, amíg lágy krémet nem kapunk.
  2. Az is tökéletes megoldás, ha 3 csomag vanília ízű pudingport és kristálycukrot használunk a krém elkészítéséhez. A menet ugyanez: pudingot főzünk és a vajjal krémesre dolgozzuk.
  3. A sötét krémhez a tejszínt felmelegítjük. Ügyeljünk arra, hogy ne forrjon fel! A meleg tejszínbe beletesszük a kockára tört csokoládét és addig keverjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik.
  4. Egy közepes, magas falú tál alját kibéleljük a keksszel. A kekszet tejjel meglocsoljuk. Rákanalazzuk a világos krémet, erre kerül rá a kihűlt csokoládés krém. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás