Édes Mozart szelet

Aki szereti a diót, annak az édes Mozart szelet biztos kedvére lesz. A tésztája finom, lágy és puha piskótatészta, a töltelék pedig ellenállhatatlan pudingos krém. Ami a legjobb, hogy az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, a végeredmény pedig egy csodás desszert. Szinte még azelőtt elfogy, hogy kirakhatnám a tányérra. Ha kicsivel több időm engedi, akkor tortaformában készítem el. Ilyenkor kisebb tortaformát használok, és a tésztát két adagban sütöm meg. A tetejét darált dióval díszítem, és már el is készült a meztelen diós Mozart torta.

Hozzáadta:, 22.3.2017
Kategória: Desszertek
Recept Édes Mozart szelet

Hozzávalók

Tészta:
5 dbtojás
150 gkristálycukor
160 grétesliszt
1 csomagsütőpor
200 mlolaj
150 gdarált dió
Krém:
500 mltej
200 gkristálycukor
2 csomagvanília ízű pudingpor
2 ev. kanálkukoricakeményítő
250 gvaj

Elkészítés menete

  1. A tojást a cukorral habosra verjük, majd fokozatosan beledolgozzuk az olajat, a sütőporral elkevert lisztet és a darált diót.
  2. Az így elkészített tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben elkezdjük sütni. Ha már látjuk, hogy a tészta kezd felemelkedni, a sütési hőfokot 150 fokra csökkentjük és további kb. 25 percet sütjük.
  3. A megsült tésztát két egyenlő részre vágjuk.
  4. Elkészítjük a krémet: a tejbe beleszórjuk a cukrot és feltesszük főni. Ezután beleszórjuk a pudingport és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a keményítőt és addig főzzük, amíg kellően sűrű nem lesz.
  5. A vajat habosra verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a krémbe. A krémet addig kevergetjük-dolgozzuk, amíg tényleg sima és krémes nem lesz.
  6. Elkezdjük a rétegezést: az egyik tésztalapra rátesszük a krém felét, elsimítjuk, lefedjük a másik tésztalappal, majd erre kenjük rá a maradék krémet. A tetejét darált dióval díszítjük. Felkockázzuk és tálaljuk. Jó étvágyat!