Édes Mozart szelet

Hozzáadta: Alexa96, 22.3.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Édes sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
Aki szereti a diót, annak az édes Mozart szelet biztos kedvére lesz. A tésztája finom, lágy és puha piskótatészta, a töltelék pedig ellenállhatatlan pudingos krém. Ami a legjobb, hogy az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, a végeredmény pedig egy csodás desszert. Szinte még azelőtt elfogy, hogy kirakhatnám a tányérra. Ha kicsivel több időm engedi, akkor tortaformában készítem el. Ilyenkor kisebb tortaformát használok, és a tésztát két adagban sütöm meg. A tetejét darált dióval díszítem, és már el is készült a meztelen diós Mozart torta.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Alexa96, 22.3.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Édes sütemények
ALAPANYAGOK
Tészta:
5 dbtojás
150 gkristálycukor
160 grétesliszt
1 csomagsütőpor
200 mlolaj
150 gdarált dió
Krém:
500 mltej
200 gkristálycukor
2 csomagvanília ízű pudingpor
2 ev. kanálkukoricakeményítő
250 gvaj
- A tojást a cukorral habosra verjük, majd fokozatosan beledolgozzuk az olajat, a sütőporral elkevert lisztet és a darált diót.
- Az így elkészített tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben elkezdjük sütni. Ha már látjuk, hogy a tészta kezd felemelkedni, a sütési hőfokot 150 fokra csökkentjük és további kb. 25 percet sütjük.
- A megsült tésztát két egyenlő részre vágjuk.
- Elkészítjük a krémet: a tejbe beleszórjuk a cukrot és feltesszük főni. Ezután beleszórjuk a pudingport és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a keményítőt és addig főzzük, amíg kellően sűrű nem lesz.
- A vajat habosra verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a krémbe. A krémet addig kevergetjük-dolgozzuk, amíg tényleg sima és krémes nem lesz.
- Elkezdjük a rétegezést: az egyik tésztalapra rátesszük a krém felét, elsimítjuk, lefedjük a másik tésztalappal, majd erre kenjük rá a maradék krémet. A tetejét darált dióval díszítjük. Felkockázzuk és tálaljuk. Jó étvágyat!
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Sladký koláč od Mozarta.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Sladký koláč od Mozarta.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Süßer Kuchen von Mozart an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS