TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Édes-savanyú leves csirkehússal. Nálunk díjnyertes leves, a család szerint a legfinomabb
Édes-savanyú leves csirkehússal. Nálunk díjnyertes leves, a család szerint a legfinomabb
Recept Édes-savanyú leves csirkehússal. Nálunk díjnyertes leves, a család szerint a legfinomabb
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   9.3.2023

Édes-savanyú leves csirkehússal. Nálunk díjnyertes leves, a család szerint a legfinomabb

Az ázsiai konyha számos finomságot tartalmaz számunkra, az egyik legjobb pedig ez a finom édes-savanyú leves. Érdemes kipróbálni, kísérletezgetni vele a konyhában.

45 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Sdílet na Facebooku
Alapanyagok
500 g
csirkemell
200 ml
paradicsompüré
80 ml
szójaszósz
1 db
tojás
1 db
kínai kel
1 db
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
ujjnyi
gyömbér
ízlés szerint
bambuszcsíra, konzerv
ízlés szerint
csiperke
ízlés szerint
chilli szósz
3 evőkanál
kukoricakeményítő
2 evőkanál
ecet
1 db
babérlevél
pár darab
szegfűbors
pár darab
feketebors
kevés
növényi olaj
ízlés szerint
Recept elkészítése
Nyomtatás

A leves különleges: fűszeres, kellemesen csípős, nagyon élvezetes. Téli, hideg napokon felmelegít, de bármikor fogyaszthatjuk. Aki csípősebben szereti, az akár chillit is adhat hozzá.

 

  1. A vöröshagymát és gyömbért megtisztítjuk. Vízzel teli edénybe tesszük. Hozzáadjuk a csirkemellet, a szegfűborsot és borsot, sózzuk. Felforraljuk, egy órát főzzük.
  2. A levest átszűrjük – most már csak a levesre lesz most szükségünk, a borsot kidobhatjuk.
  3. A zöldségeket kisebb darabokra vágjuk. Edényben olajat hevítünk, a zöldséget ezen pirítjuk meg. Hozzáadjuk a felszeletelt főtt gyömbért. Pár percig együtt pirítjuk, majd beletesszük a levesbe.
  4. Hozzáadjuk a paradicsompürét, majd ismét felforraljuk. Amíg a leves melegszik, a csirkét kockára vágjuk, ezt is hozzáadjuk a leveshez.
  5. A tojást felverjük, belekeverjük a forró levesbe.
  6. A keményítőt kevés vízben elkeverjük, hozzáadjuk a leveshez.
  7. Chillivel, szójaszósszal, ecettel ízesítjük. Tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása