Édes szezámmagos rudak

Recept Édes szezámmagos rudak
KÜLDÖTT KÉPEK

Édes kis szezámmagos rudak, amik ünnepek, partik alkalmával is megállják a helyüket. Ideális baráti összejövetelre, ropogtatásra.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

250 gvaj
11 ev. kanálkristálycukor
4 dbtojás
11 ev. kanáltej
22 ev. kanálbúzafinomliszt
1 csomagsütőpor
Szezámmag szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vajat a cukorral habosra verjük. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgát, hozzáadjuk a tejet, majd kis adagokban belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet is. A kapott tésztát kinyújtjuk, kb. 1 cm vastagra és megformázzuk a rudakat.
  2. A tojásfehérjét felverjük, majd megkenjük vele a rudakat. Szezámmaggal megszórjuk, majd a rudakat óvatosan sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc készre sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás