Édes, töltött házi kifli

Recept Édes, töltött házi kifli
KÜLDÖTT KÉPEK

A házi kifli illata amikor belengeni a konyhát, valami csodás érzés! A férjem imád erre kelni, a gyerekek pedig szintén odavannak érte. Az asztalon már gőzölög a friss kifli, mellette pedig egy nagy bögre kakaó vagy tea. Próbáljátok ki ezt a receptet, mert biztos, hogy a család egyszerűen imádni fogja. Szerző: Jaja79

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

4 dbtojás
200 gkristálycukor
200 gíró vagy kefir
125 gvaj
1 kockaélesztő
1 kv. kanál
1 dbcitrom - héja
1 csomagvaníliacukor
175 mltej
1250 gfinomliszt

Töltéshez:

Lekvár, Nutella, Csokoládé, Puding

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. 50 ml tejet langyosra melegítünk, hozzáadunk 1 evőkanál cukrot, 1 evőkanál búzafinomlisztet, belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. A tojást felverjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliacukrot, a maradék (langyos) tejet, a sót, a citrom héját, az írót, a felolvasztott vajat és az átszitált lisztet.
  3. Ezután kerül bele a felfuttatott élesztő. Sima állagú tésztává gyúrjuk, majd lefedve, meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát kb. 100 g-os kis adagokra szedjük. Lisztes felületen vékonyra, kör alakúra nyújtjuk a kis tésztaadagokat. Megtöltjük a kiválasztott édes töltelékkel, majd felcsavarjuk. Megformázzuk a kifliket.
  5. A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, lefedve fél órát még pihentetjük, felvert tojássárgával megkenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
  6. A sütés vége előtt a tetejét kristálycukorral megszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás