TopReceptek.hu Húsételek Sertéshús Édesburgonya saláta fokhagymás hússzelettel
Édesburgonya saláta fokhagymás hússzelettel
Recept Édesburgonya saláta fokhagymás hússzelettel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   17.2.2024

Édesburgonya saláta fokhagymás hússzelettel

Szeretem az édesburgonyát, szeretem a húst. A kettő együtt pedig csodásan működik együtt. Szerző: Helca H.

45 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Hús:

1 db
sertésszűz
4 gerezd
fokhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint
bors
panírhoz
búzafinomliszt
panírhoz
tojás
panírhoz
zsemlemorzsa
sütéshez
olaj

Saláta:

1 db
édesburgonya
kevés
alaplé
2 db
újhagyma
1/2 db
borsókonzerv
1/2 db
kukoricakonzerv
1 db
tojás
1 db
kisebb vöröshagyma
1 db
kápia paprika
ízlés szerint
ízlés szerint
bors
1 kávéskanál
mustár
1 evőkanál
tormás almaszósz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az édesburgonyát puhára főzzük. Kihűtjük, felkockázzuk, tálba tesszük. Hozzáadjuk az alaplevet, az aprított újhagymát, a leszűrt borsót és kukoricát, a főtt tojást (kockára vágva), aprított paprikát. Sózzuk, borsozzuk. Mustárral és tormás almaszósszal tovább ízesítjük.
  2. A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, zúzott fokhagymával megkenjük. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban készre sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása