Édesszájúak tripla kísértése

Ha valaki szereti a süteményeket, akkor ennek biztos nem tud ellenállni. Az édesszájúak tripla kísértése egy pihe-puha, krémes és lágy, szerintem tökéletes sütemény. Az alapot egy finom és puha diós tészta képezi, amire csokoládés és vaníliás pudingkrém kerül, megbolondítva egy réteg finom háztartási keksszel, majd végül ezt koronázza meg a tejszínhab és a reszelt csokoládé. Az elkészítése tényleg nem bonyolult, csak kissé időigényes. Mi egyszerűen imádjuk.

Hozzáadta:Viki78, 28.11.2016
Kategória: Desszertek, Sütemények
Édesszájúak tripla kísértése

Hozzávalók

Tészta:
6 dbtojás fehérje
250 gkristálycukor
2 ev. kanálrétesliszt
2-3 ev. kanálzsemlemorzsa
150 gapróra vágott dió
1 dbkifli
Krém:
6 dbtojás sárgája
6 ev. kanálcukor
2 csomagvaníliapuding
700 mlmagas zsírtartalmú tej
250 gvaj
100 gporcukor
100 gcsokoládé (én 75% kakaótartalmút használtam)
Továbbá szükségünk lesz:
200 gháztartási keksz
1 dobozhabtejszín
kakaó vagy reszelt csokoládé

Elkészítés menete

  1. A tojások fehérjéjét a cukorral kemény habbá verjük.
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott diót, a lisztet, a zsemlemorzsát és az apróra vágott kiflit. A keveréket óvatosan összedolgozzuk.
  3. Egy zsiradékkal kikent és liszttel beszórt (vagy egyszerűen sütőpapírral kibélelt) tepsibe beleöntjük a masszát. Én 30x40 cm nagyságú tepsit használtam. A masszát 170 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Miután megsült, kivesszük a sütőből és kihűtjük.
  4. Ezután elkészítjük a krémet: 200 ml tejben elkeverjük a pudingport és a tojások sárgáját. A maradék tejet feltesszük főni, hozzáadjuk a cukrot és felforraljuk. Ezután hozzáöntjük a pudingos-tojásos tejet és folyamatos kevergetés mellett sűrű krémmé fűzünk. Ezután levesszük a tűzről és kihűtjük.
  5. A vajat a porcukorral habosra verjük (én kézi robotgépet használtam). Ezután kanalanként belekeverjük a pudingos krémbe, és egységes, lágy állagú krémmé keverjük.
  6. A krémet két egyenlő részre osztjuk, az egyikbe pedig belekeverjük a gőzfürdő felett felolvasztott csokoládét.
  7. Kezdhetjük a rétegezést: a megsült tésztára rákanalazzuk és elegyengetjük a csokoládés krémet. erre kerül egy sor háztartási keksz, majd a vaníliás töltelék.
  8. A sütemény tetejére kerül a tejszínhab, majd reszelt csokoládéval, esetleg kakaóval, csokoládépasztillával díszítjük. Jó étvágyat!