Egész egyszerű krémes
Nem is tudom, mikor készítettem utoljára házi krémest. Mindig vásároltam, de valami beugrott és azt mondtam magamnak, én is el tudom készíteni. Szerző: Adkas
Hozzáadta: TopPetra, 13.11.2021
Kategória: Desszertek, sütemények
ALAPANYAGOK
Alap:
2 x 370 gleveles tészta
Töltelék:
1 ltej
3 csomagvanília ízű pudingpor
3 dbtojás
200 gkristálycukor
1-2 kv. kanálvaníliakivonat
csipetsó
Szükségünk lesz még:
1 csomaghabtejszín
porcukor szóráshoz
- Az egyik leveles tésztát kinyújtjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Villával kibökdössük, 200 fokon 10 perc alatt készre sütjük.
- A másik tésztát kis, egyenlő nagyságú négyzetekre vágjuk. Ez esetemben 8x8 cm-es négyzetek voltak, 5x5 db.
- A négyzeteket is megsütjük.
- Amíg a tészták hűlnek, a tejben elkeverjük a pudingport, tojássárgát, vaníliacukrot, cukrot. Sűrű pudingot főzünk. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük, majd beledolgozzuk a még forró pudingba.
- A pudingot rátesszük a nagy tésztalapra, elegyengetjük.
- A habtejszínt habbá verjük, beledolgozzuk a porcukrot is. Rákenjük a pudingos rétegre, majd erre kerül a négyzetekre vágott sült tészta.
- A tetejét porcukorral megszórjuk, hűtőszekrénybe tesszük. Miután kihűlt, felszeleteljük, tálaljuk.
Blogom: Adkas-tastyfood
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Docela obyčejný krémeš.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS