TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Egész egyszerű krémes
Egész egyszerű krémes
Recept Egész egyszerű krémes

Nem is tudom, mikor készítettem utoljára házi krémest. Mindig vásároltam, de valami beugrott és azt mondtam magamnak, én is el tudom készíteni. Szerző: Adkas

TopPetra TopPetra    ·   13.11.2021

Egész egyszerű krémes

Nem is tudom, mikor készítettem utoljára házi krémest. Mindig vásároltam, de valami beugrott és azt mondtam magamnak, én is el tudom készíteni. Szerző: Adkas

Alapanyagok

Alap:

2 x 370 g
leveles tészta

Töltelék:

1 l
tej
3 csomag
vanília ízű pudingpor
3 db
tojás
200 g
kristálycukor
1-2 kv. kanál
vaníliakivonat
csipet

Szükségünk lesz még:

1 csomag
habtejszín
porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az egyik leveles tésztát kinyújtjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Villával kibökdössük, 200 fokon 10 perc alatt készre sütjük.
  2. A másik tésztát kis, egyenlő nagyságú négyzetekre vágjuk. Ez esetemben 8x8 cm-es négyzetek voltak, 5x5 db.
  3. A négyzeteket is megsütjük.
  4. Amíg a tészták hűlnek, a tejben elkeverjük a pudingport, tojássárgát, vaníliacukrot, cukrot. Sűrű pudingot főzünk. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük, majd beledolgozzuk a még forró pudingba.
  5. A pudingot rátesszük a nagy tésztalapra, elegyengetjük.
  6. A habtejszínt habbá verjük, beledolgozzuk a porcukrot is. Rákenjük a pudingos rétegre, majd erre kerül a négyzetekre vágott sült tészta.
  7. A tetejét porcukorral megszórjuk, hűtőszekrénybe tesszük. Miután kihűlt, felszeleteljük, tálaljuk.

Blogom: Adkas-tastyfood

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása