Egészben sült sertéskaraj köménnyel és fokhagymával

Recept Egészben sült sertéskaraj köménnyel és fokhagymával

Hozzáadta: TopPetra, 21.5.2022

Kategória: Sertéshús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Nem különleges, de ízletes, az elkészítése pedig egyáltalán nem körülményes!

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 21.5.2022

Kategória: Sertéshús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

1 - 2 kgcsontnélküli sertéskaraj
1 fejfokhagyma
grill fűszerkeverék
őrölt kömény
olaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A húst megmossuk. A fokhagymát gerezdekre szedjük, megtisztítjuk, csíkokra vágjuk, majd megspékeljük vele a húst. Őrölt köménnyel és grill fűszerkeverékkel alaposan megszórjuk.
  2. Sütőtálba tesszük, olajjal meglocsoljuk, vízzel felöntjük (kb. a tepsi 1/3 részéig), lefedjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 1.5-2.5 órát sütjük.
  3. A húst szeletekre vágjuk, pecsenyelével meglocsoljuk, majd pár percre még visszatesszük a sütőbe. Csak kevés időre, nehogy kiszárítsuk! Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás